Program geliştirme süreci doğrultusunda yeni ilköğretim programlarının incelenmesi
Assesing the new primary school curricula through the curriculum development approaches
- Tez No: 227287
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HİLAL KAZU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
 - Anahtar Kelimeler: Program Geliştirme, Program Geliştirme Modelleri, Yeni İlköğretim Programları, Yapılandırmacılık, Curriculum Development, Curriculum Development Models, New Primary School Curricula, Constructivism
 - Yıl: 2008
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Fırat Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
 - Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 199
Özet
Dünyadaki gelişmeler ve değişmeler her konuda olduğu gibi eğitimde de yeni yaklaşımları ve anlayışları beraberinde getirmektedir. Bu yaklaşımların ve anlayışların öncelikle eğitim programlarında etkisini gösterdiği görülmektedir.Eğitimdeki yeni anlayışlar ve yaklaşımlar, tüm dünya ülkelerini etkilediği gibi Türkiye'yi de etkilemiştir. Dünyada ve Türkiye'de yaşanan gelişmeler doğrultusunda ilköğretim ve orta öğretim programlarının bütünsel bir bakışla yenilenmesi için bir takım çalışmalar yapılmıştır.Tez nitel araştırma tekniklerinden doküman analizine dayalı bir çalışmadır. Bu araştırmada program geliştirme süreci doğrultusunda uygulamaya konulan yeni ilköğretim programının bir değerlendirmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Changes in the world also have an influence on the education and created new approaches and new ideas. They have firstly shown its effect on the curricula.These ideas and approaches affected Turkey as it affected the other countries. Through the developments in the world and in Turkey it is stated that primary school curricula should be considered to be replaced with something new. According to the curriculum development approach the new primary school curricula are assessed.