Müddesir suresi'nin din eğitimi açısından yorumu
Sure of Muddesir explanation in terms of the religion education
- Tez No: 227544
- Danışmanlar: PROF. DR. BAYRAKTAR BAYRAKLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Eğitim ve Öğretim, Religion, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Kur'an-ı Kerim, Müddesir, din eğitimi, insan
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Bu tezin konusu, insanların rehber kitabı olan Kur'an-ı Kerim'in bir ayeti olan Müddesir Suresi'nin din eğitimi açısından yorumlanmasıdır. Amacımız, söz konusu surede eğitime dair çıkarımları tespit ederek din eğitimine katkıda bulunabilmektir.Tezimiz bir giriş, üç bölüm ve sonuç kısmından oluşmaktadır. Giriş kısmında tezin konusu, amacı ve metoduna değinilmiştir. Birinci bölümde bir eğitimci olarak Hz. Peygamber'in surede geçen görevleri ortaya konulmuş olup, ikinci bölümde kâfir örneğinde yanlış düşünen ve Allah'a inanmayan insanın psikolojisine dikkat çekilerek eğitim açısından yorumlanmaya çalışılmıştır. Son bölümde ise; şefaat, öğüt ve meşiet gibi din eğitiminin önemli konularına değinilmiştir.Çalışmamızın sonuç bölümünde Müddesir Suresi'nde eğitim açısından bizi aydınlatan neticeler ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
Subject of this thesis is from the point of religious interpretation of Müddesir Sura, which is in Kur?an-ı Kerim. Our aim is to, the way that education inference to set and to contribute to religious education.This thesis consists of an entry part, three sections and a conclusion part. The entrance part, subject, the purpose and method of the thesis was mentioned along. First part are about duties, which are on Müddesir Sure, of the prophet as an educator. The second section, people who wrong thinkining on mad chap example and don?t believe the God, pay attention psychology retreat and the study is try to interpret in educational. Last section, the important subjects, which are intercession, advice and meşiet in religious education was mentioned.In conclusion part of the study, good results ın educatıonal ın Müddesir Sure were shown.KEY WORDS: Kur?an-ı Kerim, Müddesir, Religious Education, Human Being