Toplum destekli polislik organizasyonu ve Türkiye'deki gelişmeler
Society supported policeman organisation and developments in turkey
  1. Tez No: 227939
  2. Yazar: MUSTAFA AKSU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET FİKRET GEZGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Toplum Destekli Polislik, Halk Eğitimi, Adalet, Güvenlik, Aktif Katılım
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu tez çalışmasında; polislik mesleğinin, artık bir ?güç kullanma mesleği? olarak değil ?topluma hizmet sunan bir meslek? olarak ön plâna çıkması ve polisliğin yapısının değişmesi ile birlikte ortaya çıkan Toplum Destekli Polislik (TDP), ?Toplum Polisliği? incelenmiştir. Çalışmanın teori kısmında kaynak tarama tekniğiyle, uygulama kısmında ise anket tekniği ile veriler toplanmış ve değerlendirilmiştir.TDP gelişmiş ülkelerde uygulanan bir yaklaşım olmasına karşılık Türkiye'de halen pilot uygulama örnekleri konumundadır. Alan araştırması sonuçları, kamuoyunun TDP uygulamasına olumlu baktığı ve bu uygulamayı desteklediğini ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
In this thesis, it is examined that the Being society supported policeman comes forefront as a ?profession that renders service to the society? not ?profession of using force? from now on and the structure being police has changed as society supported policeman (TDP) is examined. Data are collected and examined with literature review technique in theoretical part and field research technique in practical part.TDP is an practised approach in developed countries but it is still pilot application models in Turkey. Due to field research results, public opinion has good point of view and supported TDP application.Keywords :Society Supported Police, Education of Public, Justice, Safety, Active Participation.