Sınıf öğretmenlerinin sınıf yönetimi hakkında görüşleri ve bir uygulama
The opinions of teachers regarding class management applications
- Tez No: 227952
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SEVAL AKBIYIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Sınıf Yönetimi, Ögrenci, Ögretmen, Egitim, Ögretim, Class Management, Student, Teacher, Education, Training
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eğitim Denetimi ve Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
Ögrenci gelisimini amaçlayan ve ögrenmenin baslatılması, sürdürülmesi ve gerçeklestirilmesi için düzenlenen planlı etkinliklerden olusan bir süreç olarak tanımlanabilen ögretimin uygulayıcısı ögretmendir. Egitimin amaçlarının gerçeklesmesi, ögretme ortamında gerçeklestirdiklerine baglıdır Bu nedenle ögretmenin sınıf içindeki davranısları önem kazanmaktadır. Sınıf yönetimi; ögrenme için uygun ortamın saglanması ve sürdürülmesidir. Ögretmen ve ögrencilerin çalısma engellerinin ortadan kaldırılması, ögretim zamanının uygun kullanılması, ögrencilerin etkinliklere katılımının saglanması, sınıftaki kaynakların, insanların ve zamanın yönetilmesidir. Sınıf yönetimi, ögrencilerin kendilerini anlamaları, kendilerini degerlendirmeleri ve kendi kendilerini kontrol etmelerini saglayan bir araçtır. Ögretmenler, sınıfta sadece ders veren bir kisi degil; aynı zamanda kendilerinin sahip oldugu deger yargıları, toplumsal normları ve düsünce tarzları ile ögrencilerin karakter olusumlarını ve sosyallesmelerini dogrudan etkileyen somut modellerdir. Bu yüzden sınıfta lider konumunda olan ögretmenlerin sınıf yönetimi uygulamaları özellikle ögrencilerin gelecegi için önemli yer teskil etmektedir.
Özet (Çeviri)
The person who gives education, which may be defined as a process including planned activities which have been created in order to initiate, continue and develop learning, and which aim student development, is the teacher. The realization of the objectives of education depends on the achievements in a teching environment. Therefore, the attitutes of a teacher in a classroom gains utmost importance. Class management is the procurement and sustainment of the necessary environment for learning. It is the elimination of the obstacles to study from the point of both teachers and students, the effective use of education time, the encouragement to the students to participate in class activities and the management of the resources, people and time in a classroom. Class management is an instrument enabling students to understand, evaluate and control themselves. Teachers are not only people giving lectures in a classroom, but they are a concrete model affecting the moulding of students? charters and their socialization directly with their moral values, social norms and ways of thinking. Consequently, the class management applications of teachers, who are in the leading position in a classroom, have important roles in the future of students.