Mimari projelerde süreç ve bilgi yönetimi
Process and knowledge management in architectural projects
- Tez No: 228347
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. KAMİL USLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Anahtar Kelimeler, Proje Yönetimi, Süreç iyilestirme, Bilgi Transferi
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 176
Özet
Bilgi yönetimi, son yıllarda üzerinde oldukça durulan ve artık yönetim alanında en çok ilgi gören konuların basında gelmektedir. iletisim teknolojilerindeki hızlı gelismeler, bilgiyi ön plana çıkaran stratejiler gelistirmek zorunda bırakmıstır. Bunu gerçeklestirebilmek için de süreçlerin açıkça belirlenmesi ve etkin bir sekilde yönetimi saglanarak gelismeler dogrultusunda iyilestirmesi giderek önem kazanmıstır Tezde mimari proje çalısmalarında rekabet avantajı saglayabilmek için kullanılan süreç yönetimi ve bilgi yönetiminin etkili bir araç olabilecegi varsayılarak her iki yönetim anlayısı da kısaca ele alınmaktadır. Son olarak konu ile ilgili durum tespitine yönelik tamamlayıcı nitelikte bir degerlendirmeye yer verilmektedir.
Özet (Çeviri)
In recent years, knowledge management has become a pretty dwelled upon subject and one of the most popular methods in the management area. Quick developments in communication technologies have made firms inevitably develop strategies that pay attention to the knowledge. In this case defining business processes clearly and managing them effectively and improving through the recent developments have become very important. In this thesis, assuming that process and knowledge management which is use for ensuring a competitive continues advantage can be an effective tool in architectural project work, . both of the two management methods will be explained briefly. At the end of the thesis, there will be discussed a descriptive study about the relevant subject. Key Words; Project Management, Process Improvement, Knowledge Transfer