Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin derslerde araç-gereç kullanma bilgi ve alışkanlıkları (Adana örneği)
The knowledge and habit of religious culture and ethic course teachers usuing tools and equipment in the lessons (Adana sample)
- Tez No: 228945
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ZEKİ SALİH ZENGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Eğitim ve Öğretim, Religion, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Eğitim, Öğretim, Araç-Gereç, Din öğretimi, Education, Instruction, Tools and Equipment, Teaching of religion
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe Bölümü
- Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu çalışmada Adana ili merkez ilçelerinde (Seyhan-Yüreğir) bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin derslerde araç-gereç kullanma bilgi ve alışkanlıkları konu edilmiştir.Çalışmamız bir giriş, iki bölüm ve sonuç ve öneriler kısmından oluşmaktadır. Giriş kısmında amacın belirlenmesi, konunun sınırlandırılması ve araştırma metotlarına değinilmiştir. Birinci bölümde ise din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde kullanılan araç-gereçler ile öğretimde araç-gereç kullanmanın yararları ve din öğretiminde araç-gereç kullanımı işlenmiştir. İkinci bölümde ise din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine uygulanan anket verileri değerlendirilmiştir. Çalışmamızın sonuç ve öneriler bölümünde ise değerlendirilen veriler etrafında mevcut durum tespit edilmiş ve bazı öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The subject of this study is the knowledge and habit of Religious Culture and Ethic Course teachers usuing tools and equipment in the lessons to be present the province of adana?s districts (Seyhan-Yüreğir) .Our study consists of an introduction, two chapters and conclusion and suggestions. At the part of introduction, the limist of the subject, research methods and the aims are mentioned. At the first part, tools and equipment which is using the religion culture and moral values lesson and the advantages of using tools and equipment in the education and the religion education discussed, whereas at the second part, the survey datums which is submitted to the religion culture and moral values teacher?s were evaluated.At the conclusion and suggestions part, the present condution was determined and some suggestions were submitted in the circle of evaluated datums.