A suggested syllabus for the elt preparatory students at Gazi University in accordance with cef b2 (vantage) level
Ortak Avrupa başvuru metninde tanımlanan b2 düzeyine göre Gazi Üniversitesi İngiliz dili eğitimi hazırlık öğrencileri için önerilen müfredat
  1. Tez No: 228946
  2. Yazar: GONCA EKŞİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABDULVAHİT ÇAKIR
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Diller için Ortak Avrupa Başvuru Metni, Ortak Başvuru Düzeyleri, Vantage, Müfredat, İngiliz Dili Eğitimi (İDE), İDE Hazırlık Öğrencileri, the Common European Framework of Reference for Languages (CEF), Common Reference Levels, Vantage, syllabus, English Language Teaching, ELT preparatory students
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 258
Özet
Avrupa Birliği sınırları olmayan bir kıta hayal etmiştir. Avrupa'nın bunu başarmak için sınırları içerisinde konuşulan dillerin bazılarında iletişim kurabilen vatandaşlara ihtiyacı vardır. Bu amaçla, dil öğretimi, öğrenimi ve değerlendirmesinde çok önemli bir eser yayınlanmıştır: Diller İçin Ortak Avrupa Başvuru Metni (OBM): Öğrenme, Öğretme ve Değerlendirme. Bu Ortak Başvuru Metni, Avrupa Birliği tarafından ana dilleri farklı olan kişiler arası iletişimi geliştirmek ve kültürel çeşitliliğe karşı hoşgörüyü artırmak için geliştirilmiştir. Ortak Başvuru Metni, aynı zamanda kültürel bağlamı göz önüne alarak etkili iletişim kurabilmek için öğrenenlerin hangi bilgi ve dil becerilerine sahip olmaları gerektiğini tanımlanmaktadır.Türkiye, Avrupa konseyinin bir üyesi ve Avrupa Birliğine aday bir ülke olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kurulu mevcut ilk, orta ve yüksek öğretim programlarında AB'ye uyum çerçevesinde bazı yenilikler önermektedir. Dil eğitiminde ise Türkiye'deki dil eğitim politikası ile diğer Avrupa ülkelerindeki dil politikaları arasında uyum sağlamak için Avrupa Ortak Çerçevesi'ne başvurulmalı ve bu metne yabancı dil eğitim programlarında uyulmalıdır.Bu tez, Gazi Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü hazırlık sınıfları için Ortak Avrupa Metninde belirlenen B2 esaslarına uygun bir müfredat geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla, İngiliz Dili Eğitimi hazırlık sınıfı öğrencilerinin profilini çıkarmak için bir çalışma becerileri anketi, B2 düzeyi ? Yapabilirim? ifadeleri ve ilgi anketi uygulanmıştır. Elde edilen veriler değerlendirilmiştir. Daha sonra, mevcut programın eksiklikleri tartışılmıştır. Son olarak, bu bilgilerin ışığında İngiliz Dili Eğitimi hazırlık yılı için bir müfredat önerilmiştir. Önerilen müfredatla uyumlu olarak iki örnek ünite geliştirilmiştir. Cevap anahtarları ve öğretmen için notlar çalışmanın sonunda sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The European Union has dreamt of a continent without dividing lines. In order to achieve this, Europe needs citizens who can communicate in some of the many languages spoken within its borders. With this objective in mind, a very significant publication in language teaching, learning and assessment has been released: Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching and Assessment (CEF). The CEF has been developed by the Council of Europe to enhance communication among native speakers of different languages and to increase tolerance for cultural diversity. The CEF also describes what knowledge and language skills learners have to acquire in order to be able to communicate effectively taking the cultural context into account.As Turkey is a member of the Council of Europe and a candidate member of the European Community, the Ministry of Education and Council of Higher Education are offering certain reforms in the current curricula of primary, secondary and higher education. As for foreign language education, so as to provide parallelism in language teaching policy in Turkey and with those of other European countries, Common European Framework (CEF) should be referred to and be implemented in foreign language teaching syllabi.This thesis aims at developing a syllabus at B2 level in accordance with the standards defined in CEF for the preparatory classes of Gazi University English Language Teaching Department. In order to achieve this, a study skills questionnaire, B2 ?Can Do? statements and an interest checklist have been administered so as to obtain a profile of ELT preparatory students. Data gathered have been analyzed. Following that, the shortcomings of the current programme for ELT classes have been discussed. Finally, in the light of those discussions, a syllabus for ELT preparatory year has been suggested. Two sample units have been developed in line with the suggested syllabus. The answer keys and notes for the teacher have been presented at the end of the study.