A suggested reading syllabus for b1 (threshold) level in regard to European language portfolio based on common European Framework of Reference for Languages
B1 seviyesindeki öğrenciler için Avrupa dilleri ortak başvuru kaynağı odaklı Avrupa Dil Gelişim Dosyası?na bağlı olarak önerilmiş bir okuma müfredatı
- Tez No: 229096
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET DEMİREZEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Avrupa Dilleri Ortak Başvuru Kaynağı, Avrupa Dil GelişimDosyası, öğrenen merkezli müfredat, öğrenen özerkliği ve kendini değerlendirme, The Common European Framework, The European LanguagePortfolio, learner-centered syllabus, learner autonomy, and self-assessment
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 318
Özet
Bu çalışma Avrupa Dilleri Ortak Başvuru Kaynağı'nın öngördüğü B1 seviyesindeöğrenen merkezli bir okuma dersi programı hazırlamak için yapılmıştır. Önceliklegerekli kaynaklar taranmış ve öğrencilerin okuma becerisiyle ilgili ilgi, ihtiyaç,tutum ve tercihlerini belirlemek amacıyla bi anket hazırlanmıştır. Anket 100öğrenciye uygulanmış ve sonuçları SPSS 11.0 kullanılarak analiz edilmiştir. Dahasonra anket sonuçlarına ve Avrupa Dilleri Ortak Başvuru Kaynağı'nın öngördüğüseviye tanımlamalarına göre parçalar bulunmuştur. Bulunan parçalar bir dizianalizden geçirilmiş ve sonuç olarak müfredatta kullanılacak parçalara kararverilmiştir. Bu parçalar ankette en çok tercih edilen yedi ana temaya vearaştırmacı tarafından eklenen bir üniteye gore seçilmiş. Sonuçta, sekiz ünitedenoluşan bir okuma müfredatı hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study was carried out in order to prepare a student-centered reading syllabusfor B1 level based on the Common European Framework. Firstly, the relatedliterature was reviewed and a questionnaire about learner attitudes, preferencesand favorites was prepared. The questionnaire was administered to 100 learners atBaşkent University. The results were analyzed by the help of SPSS 11.0. Then,depending on the results of the questionnaire and the propositions of the CommonEuropean Framework, a bank of reading passages was built up as a result ofextensive search from many sources. These passages were evaluated on the basisof a number of criteria and the ones to be used in the syllabus were selected. Theselected passages were categorized under the seven most favorite themesdetermined by the questionnaire and an additional unit `business? was added. As aresult, a syllabus containing eight units was prepared.