İnteraktif dolandırıcılık
Internet fraud
- Tez No: 229180
- Danışmanlar: PROF. DR. A.HALUK YÜKSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Kamu Yönetimi, İletişim Bilimleri, Law, Public Administration, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: İnternet, Ceza Hukuku, İnternet Dolandırıcılığı, İnternet, Criminal Law, Internet Fraud
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 167
Özet
Yirminci yüzyılın son çeyreğinde gelişmeye başlayan ve büyük bir ivmeyle dünya çapına yayılan iletişim araçlarından biri internettir. İnternet hayatın her alanında değişikliklere neden olmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojileri sadece ulusların milli düzenlerini değil, tüm uluslar arası toplum düzenini etkilemektedir. Bu değişim hukuk alanında da kendisini göstermektedir.İnternet kullanımında sorumluluk bilinci ile davranılmaması, hukuk normlarının ihlaline yol açmaktadır. Örneğin, çocuk pornografisi, hakaret, sahtecilik gibi konularda sorumluluğun belirlenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. İnternet tüketiciler ve işler için global bir pazar sunar, ancak engellemeler siber uzayın potansiyelini tanır. Bazı zamanlarda interneti dolandırmak amacıyla kullanan şahısların, gerçek anlamda satıcımı oldukları ya da suçlumu olduklarını ayırt etmek oldukça zordur.Bu çalışmamızda interaktif dolandırıcılık konusu uluslar arası örgütlerin çalışmaları da göz önüne alınarak irdelenmiştir. Ayrıca İnternetin hukuksal boyutu detaylı olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Internet, which is a common comminication tools, has been developed and distributed rapidly to all over the world especially at the last quarter of the twenty century. Internet is assumed as to be responsible of the changes at the every stage of the life. Information and communication technologies may affect not only the national life but also the international life of the society. These changes show its effects on the law issue. If anybody does not show a responsible behaviour in the illegal use of internet this results an infringement in the law norms.Some problems appear in determination of the responsibility at the area of, for instance, child pornography, insult, forgery in the society life. The Internet offers a global marketplace for consumers and businesses. But crooks also recognize the potentials of cyberspace. It's sometimes hard to tell the difference between reputable online sellers and criminals who use the Internet to rob people.In this study, examined the Internet fraud by international organizations practice . Otherwise, analyzed that Internet Law by detail.