Eymir ve Mogan gölleri çevresinin stepflorası
A Steppe flora of the vicinites of Eymir and Mogan lakes
- Tez No: 23031
- Danışmanlar: PROF. DR. YILDIRIM AKMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Botanik, Botany
- Anahtar Kelimeler: Türkiye Florası, Gölbaşı, Eymir, îrano - Turanien Böl ge, Ankara. v, Flora of Turkey, Gölbaşı - Eymir environment, Irano - Turanien region, Ankara
- Yıl: 1992
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
Ill ÖZET s. Yüksek Lisans Tezi EYMİR VE MOGAN GÖLLERİ ÇEVRESİNİN STEP FLORASI Fatma DEMİR ANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOLOJİ ANADİBİLM DALI Danışman : Prof. Dr. Yıldırım AKMAN 1992.,. Sayfa: 64 Jüri : Prof. Dr. Yıldırım AKMAN Doç. Dr. Mustafa AYDOĞDU Doç. Dr. Reşit İLARSLAN Bu çalışmada 1990 - 1991 yıllarında Gölbaşı ve Ahiboz arasının florası orta ya çıkarılmıştır. Ankara'nın güneyinde yer alan araştırma bölgesi yarı kurak, çok soğuk bir Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Araştırma bölgesinin florası 39 familya ve 133 cinse bağlanan 200 türü kap sar. 3 tür ise B4 karesinden ilkdefa tanımlanmıştır. Türlerin fitocoğrafik bölgeleri tanımlanmış olup % 36 'sı ir. - Tur., % 7.5 Avr. - Asya, % 7 Akdeniz, % 4 Asya, % 2 Avr. - Sib. kökenlidir. En yaygın familyalar ise şöyledir: Leguminosae (35), Compositae (27), Gra- mineae (21), Labiatae (18), Cruciferae (10)'dur. **
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT MastersThesis * THE STEPPE FLORA OF THE VICINITES OF EYMÎR AND MOGAN LAKES Fatma DEMÎR ANKARA UNIVERSITY Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Prof. Dr. Yıldırım AKMAN 1992 Page:64 Prof.Dr.Yıldırım AKMAE Assoc. Prof. Dr. Mustafa AYD0ĞDU Assoc. Prof.Dr.Reşit İLARS1M SUMMARY The study was carried out in 1990 - 1991 on the Flora of between Gölbaşı and Ahiboz. The study area which is located in the sauthem part of Ankara is under the effective control of semi-arid and very cold type of Mediterranean climate. The flora of study area consists of 200 species, which belong to 39 families and 133 genera. 3 species from B4 squares are recorded for the first time. The phytopgeografic regions of species have been determined: Irano - Turani- en % 36, Asia - Europâe % 7.5, Mediterranean % 7, Asia % 4, Euro - Siberian % 2 - 3 1 (%15.5) of the total flora are endemic for Turkey. The widespread families are as follows: Leguminosae (35), Compositae Çil), Gramineae (21), Labiatae (18), Cruciferae (10).