Kefalet sözleşmesinde kefil ile alacaklı arasındaki ilişki
The relationship between guarantor and creditor in bail agreement
  1. Tez No: 231072
  2. Yazar: MUHAMMED RAMAZAN AKSOY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YAVUZ KAPLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Kefil, Kefalet, Hak, Yükümlülük, Teminat, Guarantor, Bail, Right, Obligation, Assurance
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
Tezin konusu ?Kefalet Sözleşmesinde Kefil ile Alacaklı Arasındaki İlişki?dir. Tez üç ana bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde kefilin kefalet sözleşmesiyle alacaklıya karşı yükümlendiği yükümlülükler incelenmiştir. Kefilin yükümlülüklerinin kapsamı ayrıntılı olarak bu bölümde açıklanmıştır.Tezin ikinci bölümünde kefilin alacaklı karşısında sahip olduğu haklar ele alınmıştır. Kefilin kefalet sözleşmesinin niteliği sonucu olarak asıl borç ilişkisi nedeniyle sahip olduğu haklar da yine bu bölümde ele alınmıştır.Tezin üçüncü bölümünde alacaklının kefalet sözleşmesiyle yükümlülükleri ve kefile karşı kazandığı hakları içermektedir.Sözleşmenin sona ermesi halinde, kefilin bunu bir savunma imkanı olarak alacaklıya karşı ileri sürme hakkına sahip olması nedeniyle tez kapsamında ayrıca kefalet sözleşmesinin kendine özgü sebeplerle veya genel sebeplerle sona ermesi hallerine de çalışmada yer yer değinilmiştir.Çalışmamız Türk Borçlar Kanunu başta olmak üzere İsviçre Borçlar Kanunu ve Borçlar Kanunu Tasarısı referans alınarak hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The subject of the thesis is ?the relationship between guarantor and creditor in bail agreement?. The thesis consists of from three main parts.In the first part, obligations given by guarantor with bail agreement to creditor are studied. Scope of obligations of guarantor is in explained detail in this part.In the second part of the thesis, rights owned by guarantor against creditor are studied. Also, rights owned by guarantor because of main debt relationship due to characteristic of bail agreement are studied in this part.The third part of the thesis includes obligations of creditor due to bail agreement and rights acquired by creditor against guarantor.Status of completion of bail agreement due to special to bail agreement itself or general reasons in the some parts of the thesis because of in the state of completion of the agreement, the guarantor has a right to use this situation as a opportunity of defending.Our study is prepared according to mainly Turkish Law of Debt and then, Switzerland Law of Debt and Proposal of Law of Debt.