Tedarik ve lojistik yönetiminde RFID uygulamaları
RFID in supply and logistic management
- Tez No: 233043
 - Danışmanlar: PROF.DR. ERALP ÖZİL
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
 - Anahtar Kelimeler: RFID, Tedarik zinciri yönetimi, Barkod, RFID, Supply Chain Management, Barcode
 - Yıl: 2007
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 58
Özet
Tarihi insanlık tarihi ile baslayan teknolojinin her geçen gün artan bir ivmeyle degisim içinde oldugunu gözlemliyoruz. İnsan yasamını kolaylastırmak, insana daha kaliteli ürün seçeneklerini sunmak, maliyeti azaltmak, firmaların isletim sistemleri arasındaki baglantıları kurmak için teknolojiyi her alanda kullanıyoruz. Bilgi paylasımının yaygın olarak kullanımı ile örgütler arasında ki etkilesimler artmıstır.Teknolojik gelismelerde süre ve yer kısıtlamasını ortadan kaldırarak hızla bir yayılım saglamıstır. Bu yüksek devirli hız içerisinde firmaların tedarik zinciri içerisinde RFID gibi bir çok uygulamada kolaylıkları yer almaktadır. RFID destekli bir tedarik zincirinde ürünün hammadde, üretim, dagıtım, perakende, tüketim, çöp ve hatta geriye dönüsüm asamasındaki tüm hareketleri hissedilebilir. RFID teknolojisi ikinci dünya savası ile baslayarak saglıktan ulasıma , ürün takibinden satıs ve pazarlama alanları da dahil olmak üzere bir çok alanda etkinlik göstermektedir. Burada RFID uygulamalarının tedarik zincirine olan etkisi degerlendirilmekte, uygulamanın isletmeler açısından artı ve eksileri anlatılmaktadır.
Özet (Çeviri)
We observe the technology that starts with human history with acceleration day by day. We use technology to facilitate to human life, to present more quality product choises to human, to decrease the cost, to connect with companies about management system. Interaction between organizations has increased with common using of information sharing. It has been provided expansion quickly while eliminating time and place restriction in technological development. RFID gives us a lot of facilities about supplying chain in high circulation speed. It can be felt about main materials, production, distribution, retail, consumption, waste and recycling actions. RFID technology started with 2nd World War and it affected lots of field as health to transportation, product control to market. It is evaluated in that thesis which effection of RFID applications to the supplying chain and it is explained that in point of advantages and disadvantages of applications.