A Simulation package for ATM swich performance evaluation
ATM bağlayıcısı başarım değerlendirmesi için bir benzetim paketi
- Tez No: 23359
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. IŞIK AYBAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: ATM Bağlayıcısı, başarım değerlendirmesi, bilgisayar ağları, benzetim
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu çalışmada ATM (Eşzamansız Aktarım Kipi) bağlayıcılarının başarım değerlendirmesi için genel amaçlı bir benzetim paketi tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Bağlayıcıların giriş ve/ya da çıkış kuyruğu bulunması, ayrıca çeşitli hızlandırma çarpanları için değerlendirilmesi olanaklıdır. Bakışımlı ya da bakışımsız bağlayıcılar ele alınabilmektedir. Bağlayıcıya gelen paket akışının düzgün geometrik taşımlı olduğu varsayılmaktadır. Benzetimde iş çıkarma, gecikme ve kuyruk uzunluğu davranışları gözlenebilmektedir.
Özet (Çeviri)
in this work a general purpose simulation package for performance evaluation of ATM (Asynchronous Transfer Mode) svvitches has been designed and implemented. The svvitch may have input and/or output gueues and evaluation for various speedup factors are possible. Symmetric ör asymmetric svvitches can be handled. it is assumed that packet arrivals to the svvitch constitute a uniform geometricaüy bursty traffic. Simulation allovvs observation of throughput, delay and queue length behaviours. Keyvvords: ATM switch, performance evaluation, computer netvvorks, simulation.