Oyun teorisi
Game theory
- Tez No: 234004
- Danışmanlar: PROF. DR. BÜLENT KARAKAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Oyun teorisi, Strateji, Game theory, Strategy
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
Etkileşimli karar verme durumlarında optimum karar seçeneğini bize sunan oyun teorisi, gerek günlük hayatımızda gerekse iş hayatında gün geçtikçe daha fazla yer almaktadır. Kullanıldığı alanlar ve bu alanlara uygulanmasıyla elde edilen sonuçların tutarlılığı görüldükçe, konuya olan ilgi daha da artmaktadır. Teorinin çok daha sık kullanacağı bir zamana yaklaştığımız görülecektir.Bu çalışmada oyun teorisinin temel kavramları verilerek sıfır toplamlı olmayan 3 kişilik oyunlar için örneklendirmeler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The game theory that provides us an optimum decision option in such a position an interaction decision is given, takes place more often both in our daily life and business life. The interest in this issue is increasing when the consistency between the results of the application and application territory is seen. It will be seen that we come close to a period that theory will be used more often.In this research it has been given fundamental concept of game theory an it has been given examples on-non sum-zero game that is for there