Oyun teorisi ve askeri alanda uygulamaları
Game theory and applications of military problems
- Tez No: 154023
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. FEDAİ KAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Oyun Teorisi, matris oyunları, Nash Teoremi, Sayısal Harp Simülasyonu, Game Theory, Nash Theory, Matris Games, Numerical War Simulation Program u
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 165
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi OYUN TEORİSİ V E ASKERİ ALANDA UYGULAMALARI Nazmi ŞAHIN Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik Anabilim Dalı Danışman : Yrd.Doç.Dr.M.Fedai KAYA 2004, 155 Sayfa Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm, kavramlar ve tanımlar hakkında temel prensipleri ve matrisler ile oyun türlerine giriş anlatılmaktadır. İkinci bölümde Matris oyunlarının tablo ve formül edilerek çözüm yolları ile oyun stratejileri ve çeşitleri hakkında geniş bilgiler verilmektedir. Üçüncü bölümde ise Matris oyunlarının hangi stratejiler ve yöntemler ile çözüldüğünü ve en sık kullanılan yöntemlerin örneklerle çözümleri verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Thesis GAME THEORY AND APPLICATIONS OF MILITARY PROBLEMS Nazmi ŞAHIN Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Statistics Supervisor : Yrd.Doç.DrJVLFedai KAYA 2004, 155 Pages This thesis consists of four chapters; First chapter is about basic terms, basic principals of Game Theory and introduction to game types. Second chapter is about the ways of solving matris games by diagrams and formulizing. Also broad knowledge about game strategies and types is given. Third chapter is about the methodology and strategy of solving matris games. Broad knowledge of most common methods is given with some examples. Fourth chapter is about a computer program which applies Game Theory to military problems.