TRT popüler çocuk şarkılarının okul müzik eğitiminde kullanımı
The use of TRT popular child songs in the music education
  1. Tez No: 234375
  2. Yazar: SERAP SELAMET
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SALİH AYDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: TRT Popüler Çocuk Şarkıları, Okul Şarkıları
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu araştırma TRT Popüler Çocuk Şarkılarının okul müzik eğitiminde kullanılma durumlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır.Araştırmada, TRT Popüler Çocuk Şarkıları Yarışmasında yarışmanın düzenlendiği her yıldan ödül alan ve örneklemi oluşturan şarkılar ile Milli Eğitim Bakanlığı, Talim Terbiye Kurulunun 17.07.2007 gün ve 6748 sayılı yazısı ile eğitim aracı olarak kabul edilen ilköğretim müzik ders kitaplarında yer alan ve örneklemi oluşturan şarkılar incelenerek müzikal özellikleri analiz edilmiş, elde edilen veriler frekans ve yüzde kullanılarak tablolaştırılmıştır. Araştırmada, şarkılar birbirleriyle karşılaştırılmış, benzerlilikleri ve farklılıkları tespit edilip yorumlanmıştır.Araştırmada ulaşılan sonuçlara dayalı olarak önerilerde bulunulmuştur.Bilim Kodu: Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim DalıMüzik Eğitimi Bilim Dalı
Özet (Çeviri)
This research was done to determine the using facts of TRT Popular Child Songs.In this study, the songs which take part in the music coursebooks and their sample are formed with the songs got reward every year and form their samples which were accepted as an education tool by Ministry of Education, 17.07.2007 day and number 6748 article of Board of Education and Disipline were examined and analysed in musical features and also the acquired data were written on the spreadsheets by using frekans and percentage. In this study, the songs were compared to each other and their differences were determined and interpreted.The suggestions were given by taking into consideration the results gained in this study.Science Code: Fine Arts Education DepartmentMusic Education DepartmentKey Numbers: TRT Popular Child Songs, School SongsNumber of Pages: 57Thesis Director: Assistant Professor Dr. Salih Aydoğan