A PC based image processing spreadsheet with application to causal prediction and filtering
Nedensel kestirim ve süzme uygulamalı kişisel bilgisayar temelli bir görüntü işleme ortamı
- Tez No: 23444
- Danışmanlar: PROF. DR. MURAT AŞKAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Görüntü işleme, Görüntü analizi, Çalışma Tablosu, Image Processing, Signal Processing
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
öl NEDENSEL KESTİRİM VE SÜZME UYGULAMALI KİŞİSEL BİLGİSAYAR TEMELLİ BİR GÖRÜNTÜ İŞLEME ORTAMI TEMÜRCÜ', Ohan Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Murat Aşkar Şubat 1992, 94 sayfa. Bu çalışmada, kişisel bilgisayarlar üzerinde yüksek görüntü kalitesine sahip bir görüntü işleme çalışma tablosu tasarımlanmış ve oluşturulmuştur. Çalışma tablosunun geliştirilmesinde C ve assambler programlama dilleri kullanılmıştır. Çalışma tablosu, bazı temel görüntü işleme işlemlerine ek olarak, iyi bilinen bazı kenar tanıma algoritmalarını görüntüler üzerinde uygulayabilir ve görüntülere beyaz Gauss dağılımlı gürültü ekleyebilir. Çalışma tablosu ayrıca, iki boyutlu Fourier dönüşümünün her iki yönde yapılmasında kullanılabilir. Görüntülerin taranma işlemlerinden yola çıkarak nedensel doğrusal kestirici ve süzgeç yapılarıaraştırılmış ve bazı pratik kestirici ve süzgeçler çalışma tablosu üzerinde oluşturulmuştur. Bazı ikinci derece özilişki işlevleri de türetilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A PC BASED IMAGE PROCESSING SPREADSHEET WITH APPLICATION TO CAUSAL PREDICTION AND FILTERING TEMÜRCU, O han M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Murat Aşkar February 1992, 94 pages. In this study, a high visual quality image processing spreadsheet is designed and implemented on personal computers. C and assembly programming languages are used in the development of the spreadsheet. In addition to some basic image processing operations, spreadsheet can perform some well known edge detection algorithms on images and can corrupt images by adding white Gaussian Noise. The spreadsheet can also be used to take 2-D Fourier transforms in either direction. Considering the scanning process of images, causal linear predictor and filter structures are investigated and some practical predictors and filters 111are implemented on the spreadsheet. Some second order 2-D autocorrelation models are also derived.