A Serial communication interface troubleshooting expert system
Seri iletişim arabirimlerinde arıza tanıtlayıcı bir uzman sistem
  1. Tez No: 23452
  2. Yazar: ELEY SOMER (QUERNER)
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET REŞİT TOLUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Veri iletişimi, Uzman Sistemler, Uzman Sistem Kabuğu, Modem, Arıza Tanıtlama, RS232 Seri Arabirimi, Data Communications, Expert Systems, Expert System Development Tool, Modem, Troubleshooting, RS232 Serial Interface
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu tezde, IBM-uyumlu kişisel bilgisayarlarda sıklıkla rastlanan iletişim sorunlarına çözüm getiren RS232 seri arabirimleri arıza tanıtlayıcı bir uzman sistem geliştirildi. Uygulama ilk olarak Opus Unix ortamında Nixdorf TWAICE kabuğuyla gerçekleştirildi. Ancak, TWAICE bu ortamda, yaklaşık 300 kural içeren uygulama için yetersiz kaldı. TWAICE' m başka bir ortama taşınabilirliği olmadığından, uygulama, İngiltere-Open University' nin MIKE kabuğu ile DOS ortamında yeniden yazıldı. Geliştirilen uzman sistem özellikle donanımdan kaynaklanan seri iletişim arızalarını doğrulukla tanıtlayabilmektedir. Bu sistem, her biri seri yazıcıların kullanımında, modem ve null modem üzerinden gerçekleştirilen bağlantılarda ve ekranda ortaya çıkan sorunların çözümünde bilgi sahibi dört bölümdenoluşmaktadır. Bu tez, ayrıca kullanılan kabukların bir karşılaştırılmasını da içermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SERIAL COMMUNICATION INTERFACE TROUBLESHOOTING EXPERT SYSTEM SOMER - QUERNER, Eley M.S. in Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mehmet Resit TOLUN March, 1992, 125 pages In this study, an RS232 serial communication troubleshooting expert system which focuses on the most common communications problems of IBM compatible PCs is developed. First, the work is implemented using Nixdorf 's TWAICE shell installed in Opus Unix environment, but TWAICE failed to support the present application with about 300 rules, in the given configuration. Since TWAICE was not portable to another environment, the implementation is carried out the second time using Open University of U.K.' s MIKE toolkit, on DOS environment. The resulting expert system is able to accurately diagnose especially hardware-based serial communication problems. It is made up of four parts which focuse on problems with a serial printer, communications over modem and null modem cable, and problems that give symptoms on.. * 111display. In addition, the final work contains a comparison of the utilized tools.