Enflasyondaki değişmelerin gelir dağılımına etkileri
Effects of inflation on income distribution
  1. Tez No: 234672
  2. Yazar: MUSTAFA BARIŞ AKYÜREK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DURMUŞ DÜNDAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Enflasyon, Gelir dagılımı, Enflasyonun gelir dagılımına etkileri, 1994krizi, 2001 krizi, Türkiye ekonomisi, Inflation, Income distribution, 1994 Crisis, 2001 Crisis, Turkish economy
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Kültür Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Çalısmanın amacı enflasyondaki degisimlerin gelir dagılımına göre etkileriniincelemek, Türkiye ekonomisindeki 1980'den günümüze degisik enflasyon ortamlarını yineTürkiye'deki gelir dagılımı ile iliskilendirmek, enflasyonun etkilerini kavramsal veörneksel ortamda yorumlamaktır.Birinci bölümde kavramsal çerçevede çesitleriyle birlikte enflasyon kavramından,gelir dagılımı kavramından, ekonomi bilimi için öneminden ve enflasyon ile gelir dagılımıiliskisinden bahsedilecektir.ikinci bölümde 1980 ? 2000 yılları arasındaki enflasyon ve gelir dagılımı iki ayrızaman diliminde incelenecektir. lk bölümde 1980 ? 1990 yılları arasındaki serbestlesmehareketleri ve enflasyon politikalarının gelir dagılımına olan etkileri incelenecektir. kincibölümde 1990 ? 2000 yılları arasındaki ekonomik gelismeler ve bu gelismelerin gelirdagılımına olan etkileri incelenecektir.Üçüncü bölümde 2000 yılından günümüze olan enflasyon ve gelir dagılımındanbahsedilecektir. Özellikle 2001 krizinin gelir dagılımına olan etkileri ve bu dönemden sonraekonominin yeniden yapılanması için yapılan düzenlemelerden bahsedilecektir.
Özet (Çeviri)
The aim of this Project is to analyse the effects of inlation to income distribution, toassociate the different economical stages and inflation rates in Turkish economy withincome distribution in Turkey.In the first section the concept of inflation, income distribution and the importanceof income distribution to the science of economy will be discussed.In the second section inflation and income distribution between 1980 ? 2000 inTurkish economy will be discussed in two different time zones. In the first partliberilization and inflation policies between 1980 ? 1990 will be given. In the second parteconomical development and its effects to income distribution between 1990 ? 2000 will bediscussed.In the third part inflation and income distribution in Turkey after 2000 will becommented. Especially 2001 crisis and its effect to income distribution and restructuringmovements ill be discussed.