İtibar yönetimi: Çanakkale bölgesindeki otel işletmelerine yönelik bir araştırma
Reputation management: Research on hotel busineses in Çanakkale
  1. Tez No: 235155
  2. Yazar: MÜVEDDET HACIMİRZAOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT GÜMÜŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: İtibar, Kurumsal İtibar, İtibar Yönetimi, Otel İşletmeciliği, Reputation, Corporate Reputation, Reputation Management, Hotel Industry
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Hızla gelişen teknolojiyle birlikte firmaların rekabet edebilirliği gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Ürün ve hizmetlerini tüketicilere ulaştırmak isteyen çok sayıda işletme bulunmakta, hemen hemen her gün bu kurumlara yenileri eklenmektedir. Bu durum pazarların da büyümesini ve sayıca artmasını sağlamaktadır.Küresel dünyada üretim teknolojilerindeki gelişmeler, firmalar açısından ürün ve hizmetlerde farklılaşmaya gitmeyi zorlaştırmaktadır. Firmaların en önemli, kilit noktasındaki değerleri itibarlarıdır. Ürettikleri ürün ve hizmetler birbirlerine çok benzese de itibarı yüksek olan kurumlar rekabet avantajına sahip olmaktadırlar. İtibarın yüksek olması paydaşlar tarafından beğenilmeyi, güvenilmeyi ve tercih edilmeyi sağlamaktadır. Toplum tarafından ?beğenilen ve güvenilen? bir örgüt olmak ise kolay değildir. Kurumun ürün kalitesinden, çalışanlarına, müşterilerine ve topluma karşı sorumluluklarına kadar uzayan geniş bir alana sahiptir. Bu sorumluluklarının bilincinde davranan kurumların belli bir itibar kazandıkları ve bu itibarı sürdürebildikleri sürece başarılı oldukları görülmektedir.Bu çalışma özellikle itibar, itibar bileşenleri ve itibar yönetimini kuramsal açıdan incelemek, turizm endüstrisinde faaliyet gösteren Çanakkale Bölgesindeki otel işletmelerinin itibar yönetimi ile ilgili düşüncelerini saptayarak bazı öneriler getirebilmek üzere tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Competition between companies becomes harder over day due to rapidly grown technologies. There are lots of companies in the same market with similar products or services to reach potential clients and consumers, and new companies enter to those markets every day, which is resulted with increased numbers of competitors in the existing markets.Developments on production technologies in global world forced companies to create difference on their products or services. The most important and vital value of such same kind of hotels is their corporate reputation, since competitive advantage against same kind hotels can be respected by means of higher prestige, which makes that hotel preferable and trustworthy by customers. In order to have higher reputation or in other words to be preferable or trustworthy required to be different than competitors in wide fields such as but not limited to have better product quality, better service quality customer based service strategies, convenient human resources for those activities, responsibilities for customers and society, etc.In this study hotel industry in Çanakkale territory is evaluated in terms of corporate reputation, components of reputation.