The City as a meeting place
Bir buluşma mekanı olarak kent
  1. Tez No: 23516
  2. Yazar: ALİ OSMAN ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ENİS KORTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Buluşma, Mekan, Kentsel Tasarım, Dönüşüm, Düzenleme, Ulaşılabilirlik, Yaya Ölçeği, Yayalaştırma, Karmaşıklık, Karışık Kullanımlı, Çok Merkezi i, Meeting, Place, Urban Design, Transformation, Organization, Accessibility, Pedestrian Pirority, Pedestrinization, Pedestrian Scale, Complexity, Mixed-Used, Multi-Center
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
öz BİR BULUŞMA MEKANI OLARAK KENT ÖZTÜRK, Ali Osman Yüksek Lisans Tezi, Mimarlık Ânabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Enis KORTAN Haziran, 1992, 87 sayfa Bu tezde, kentin, insanoğlunun özüne uygun bir şekilde yaşaması için gerekli çevreyi ancak bir buluşma mekanı olabildiğinde sağlayabileceği savunulmaktadır. Bu amaca ulaşmak için kentsel mekanın niteliklerini, sürekliliğini ve aynı zamanda değişimini birarada değeri endirebilen bir çerçeve oluşturulmaya çalışılmaktadır. Tezde daha sonra bu yaklaşım doğrultusunda insan unsurunun ön planda tutarak, kentin bir buluşma mekanı olarak düzenlenmesi için somut ilkeler önerilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE CITY AS A MEETING PLACE ÖZTÜRK, Ali Osman Master of Architecture, Architecture Supervisor: Prof. Dr. En i s KORTAN June, 1992, 87 pages In this thesis, it is advocated that the city can provide man with a proper environment to live in accordance with his own essential characteristics, only when it becomes a meeting place. In order to reach this objective, a framework which includes urban qualities, continuity as well as transformation is aimed to have been formed. Throughout the thesis and in the light of this approach, concrete principles that help to organize urban spaces as meeting places are proposed, always keeping the“human”element in mind.