İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesinde özel hayatın gizliliği ve konut dokunulmazlığı
The violation of the privacy and the privacy of the home in Europen Convention on Human Rights
  1. Tez No: 235420
  2. Yazar: İBRAHİM OF
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN TUNÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Private Life, Domicile, Privacy, Violation of privacy, Restriction of privacy
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kamu Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Özel hayatın korunması hakkı, İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesinin 8. maddesinde düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye göre, herkes özel hayatına, aile hayatına, konutuna ve haberleşmesine saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Bu hakkın kullanılmasına bir kamu otoritesinin müdahalesi, ancak ulusal güvenlik, kamu güvenliği, ülkenin ekonomik refahı, dirlik ve düzenin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, sağlığın veya ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması için, demokratik bir toplumda zorunlu olan ölçüde ve yasa ile öngörülmüş olmak koşulu ile söz konusu olabilir.Anahtar Sözcükler1-Özel hayat2-Konut3-Özel hayatın gizliliği4-Özel hayatın ihlali5-Özel hayatın sınırlanması
Özet (Çeviri)
The right of protection of private life is regulated in European Convention on Human Rights art. 8. As to the Regulation, every person has the right to claim respection of his or her privacy, family life, privacy of the home and communication. Supreme Power as to urgent measure of democratic society and legal arrangement, can be discussed to intervene only protection of national security, public interest, welfare of state, public order, to prevent to commit an offense, health and moral or right an freedom of others.