Güven: İşletmelerde algılanan örgütsel adalet ve iş tatmini arasındaki ilişkide bir aracı-bir uygulama
Trust: A mediator the relationship between organisational justice and job satisfaction-a case study
- Tez No: 235774
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖMER FARUK İŞCAN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İşletme, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Örgütsel Adalet, Güven, s Tatmini, Organizational Justice, Trust, Job Satisfaction
 - Yıl: 2009
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Atatürk Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu tez çalısmasında isletmelerde örgütsel adalet, güven ve is tatmini arasındakiiliskinin arastırılması amaçlanmıstır. Çalısma, literatür arastırması ve uygulama olarakiki kısımdan olusmaktadır. Çalısmanın kuramsal yapısını olusturmak amacıyla literatürarastırması yapılmıstır ve öncelikle örgütsel adalet daha sonra is tatmini ve son olarakörgütsel güven kavramları açıklanmıstır. Uygulama bölümünde ise Türkiye'nin öndegelen firmalarından birinde çalısanlara adalet, güven ve is tatmini ölçeklerini içerenanket formu dağıtılmıs olup, geri dönen anket formları istatistiksel analiz yöntemleriyledeğerlendirilmistir. Sonuç olarak örgütsel adalet, is tatmini ve güven arasında pozitif biriliski olduğu öngörüldüğü gibi doğrulanmıstır.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis study is to examine the relationship among theorganizational justice, trust and job satisfaction. The study consists of two sections, oneof them is literature study and the other is case study. In order to establish theoricalstructure a literature study has been made and firstly organizational justice, then worksatisfaction and last trust were explained. In case study questionaire sheets which areinclude the measures of organizational justice, trust and job satisfaction distributed toemployee of one of the leading firm of Turkey and these sheets were assessed bystatistical analysis methods. Finally, it was corrected that there is a positive relationshipamong the organizational justice, trust and job satisfaction as it is foreseen.