Performansa dayalı ücretlendirme ve Türk kamu yönetimi
Performance based pay and Turkish public administration
- Tez No: 235990
- Danışmanlar: DOÇ. DR. METE TÖRÜNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Turkish public administration, performance, pay, performance evaluation, performance based pay
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ufuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 176
Özet
Performansa dayalı ücret sisteminin Türk kamu yönetimi içinde yer alan devlet memurları ücret rejimine nasıl yerleştirilebilir? Sorusu bu çalışmanın temelini oluşturmaktadır.Birinci Bölümde, performansa dayalı ücretlendirme sisteminin daha kolay anlaşılabilmesi için, performans değerlendirme kavramı ele alınmış, kavram tanımı yapıldıktan sonra performans değerlemeye ilişkin bilgilere yer verilmiştir.İkinci Bölümde, devlet memurlarının performansının değerlendirilmesine ilişkin ilgili mevzuatta yer alan bilgiler aktarılmıştır.Üçüncü Bölümde ise, ücret ve performansa dayalı ücrete ilişkin bilgiler sunulmuştur.Dördüncü Bölümde, ülkemiz kamu yönetiminde uygulanmakta olan kamu personeli ücret rejimi incelenmiş ve performansa dayalı ücret uygulamalarına ilişkin uygulamalara yer verilmiştir. Bu bölümde, performans ve performansa dayalı ücret sisteminin gerek mevcut mevzuat çerçevesinde uygulanmasında, gerekse reform çalışmaları çerçevesinde uygulanmaya geçmesi halinde ortaya çıkabilecek sorunlar ve bunlara yönelik öneriler üzerinde durulmuştur.Sonuç bölümünde ise, yapılan değerlendirmeler ışığında konu bir bütün olarak ele alınmış ve performansa dayalı ücretlendirmenin Türk kamu yönetimi içinde uygulanması hakkında bazı değerlendirmelere yer verilmiştir.Anahtar Kelimeler : Türk kamu yönetimi, performans, ücret, performans değerleme, performansa dayalı ücretlendirme (PDÜ)
Özet (Çeviri)
The basis of this study is how performance based pay system can be integrated into the civil servants? pay system within the Turkish public administration.In the first chapter, the concept of performance evaluation is taken up in order for a better understanding of performance based pay system. The chapter covers a definition of the concept and knowledge on performance evaluation.The second chapter covers the information in the legislation regarding the evaluation of the performance of civil servants.In the third chapter, information on pay and performance based pay system is given.The fourth chapter covers an examination of the current pay system adopted in public administration and implementations of performance based pay system. In this chapter, the focus is both on the implementations of performance and performance based pay system within the framework of the current legislation and the possible problem areas and suggestions as to how to solve these problems in case the performance based pay system is implemented within the framework of the reform.In the conclusion chapter, the topic is taken up in its totality under the light of the foregoing arguments and the implementation of performance based pay system within the Turkish public administration is evaluated.