Thermal hydraulic analysis of molten salt breeder reactor core
Sıvı yakıtlı üretken reaktörün termal hidrolik analizi
- Tez No: 23612
- Danışmanlar: PROF. DR. ORHAN YEŞİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Nükleer Mühendislik, Nuclear Engineering
- Anahtar Kelimeler: Molten Salt Breeder Reactor, Thermal Hydraulic Analysis
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
ÖZET siyi yakitli üretken reaktörün TERMAL-HİBROLİK ANALİZİ EL HAJ ASSAD, öamdouh Yüksek Lisans Tezi, Nükleer Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi : Prof.Dr. Orhan YESİN Ekim, 1990, 94 Sayfa Sıvı Yakıtlı Üretken Reaktörler (Holten Salt Breeder Reactors) Toryumdan üretken bir malzeme olarak faydalanması Ye metalik yakıt elemanı yapımına ihtiyaç göstermemesi nedeniyle gelecek için cazip görülmektedir. Geçmiş yıllarda Sıvı Yakıtlı Üretken Reaktörlerin gelişmesi için pek çok çalışma yapılmadı da bunların termal hidrolik yönleri pek araştırılmamıştır. Literatürde deneysel hiç bir veriye şimdiye kadar rastlanılmamıştır. Bu çalışmada, bir Sıvı Yakıtlı Üretken Reaktörün kalıbında dolaşan sıvı yakıtın içindeki sıcaklık, basınç ve hız dağılımları süreklilik, momentum ve enerji denklemlerinin nümerik yöntemle çözümünden elde edilmiştir. Ele alınan problem, içinde değişken ısı üretimi olan, değişken özellikli bir akışkanın, değişken duvar sıcaklığı olan bir kanalda akışıdır. -V-Anahtar kelimeler : Sıvı Yakıtlı üretken Reaktör, Termal Hidrolik Analiz Bilim Dalı Sayısal Kodu : 625. 05. 05 -VI-
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THERMAL HYDRAULIC ANALYSIS OF MOLTEN SALT BREEDER REACTOR CORE EL HAJ ASSAD, Mamdouh M.S. in Nuclear Engineering Supervisor: Prof. Dr. Orhan YEŞlN October, 1992, 94 pages. Molten Salt Breeder Reactors (MSBR) seem to be promising for future since they do not require any solid fuel element fabrication and they allow the utilization of Thorium as a fertile element. Although quite a large effort had been spent on the development of MSBR in the past, very little has been done on the thermal hydraulic aspect of it. No experimental data has been recorded in the literature till now. -Ill-In this work, temperature, pressure and velocity distributions in the fuel salt circulating in the MSBR core have been determined from governing equation of fluid flow (i.e continuity, momentum and energy equations) by using numerical computation techniques. This is a problem of an upward fluid flow with non-uniform internal energy generation, non-uniform physical properties and non-uniform channel wall temperature.