Motion compensated hybrid image sequence coding for videophone applications
Görüntülü telefon uygulamaları için hareket gidermeli hibrid resim dizisi kodlama
- Tez No: 23616
- Danışmanlar: PROF. DR. MURAT AŞKAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Resim Dizisi, Hareket Giderme, Blok Karşılaştırma, Resimler Arası Tahmin, Dönüşüm Kodlama, Image Sequence, Motion Compensation, Block Matching, Interframe Prediction, Transform Coding
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
ÖZ GÖRÜNTÜLÜ TELEFON UYGULAMALARI İÇİN HAREKET GİDERMELÎ HIBRÎD RESİM DİZİSİ KODLAMA ÖNER, Mehmet Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabil im Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Murat AŞKAR Şubat, 1992. 94 sayfa. Bu çalışmada, bir blok karşılaştırmalı hareket gidermeli hibrid resim dizisi kodlayıcının performansına etki eden parametreler araştırılmıştır. Hareket yakalamada kullanılan bozulma fonksiyonunun davranışı ve blok boyutunun resimler arası tahmine etkisi açıklanmıştır. Gerçek bir görüntülü telefon dizisi kullanarak en iyi blok boyutunu ve bozulma fonksiyonunu bulmak için yazılım benzetimleri yapılmıştır. Hibrid kodlayıcının dönüşüm kodlama kısmı için Hadamard ve Hermite tabanlı dönüşümler sabit ve hareketli resimler üzerinde karşı laşt ırılmıslardır. Yeni bir dönüşüm verilmiş ve test edilmiştir. Hibrid kodlayıcı değişik ikil oranlarında test edilmiştir. Sabit resimlerin iletimi konusunda bir çalışma yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MOTION COMPENSATED HYBRID IMAGE SEQUENCE CODING FOR VIDEOPHONE APPLICATIONS ÖNER, Mehmet M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Murat AŞKAR February, 1992, 94 pages. In this study, parameters effecting the performance of a block matching motion compensated hybrid image sequence coder are investigated. Behaviour of distortion functions used for motion search and effect of block size to interframe prediction are derived. Software simulations are carried out to find optimum block size and distortion function by using a real videophone sequence. For the transform coding part of the hybrid coder, Hadamard and Hermite based transforms are compared for both still images and vidoephone sequence. A new transform is introduced and tested. Hybrid codec is tested under different bit rates. A study on the transmission of still pictures is carried out.