İş ahlâkı uygulamalarının çalışanlar üzerine etkileri ve bir uygulama
The effects of business ethics applications on employees and a case study
- Tez No: 239465
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HALİL ZAİM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Ahlâk, İş Ahlâkı, Çalışan Memnuniyeti, Ethics, Business Ethics, Employee Satisfaction
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
İş ahlâkı uygulamalı bir ahlâk bilgisidir ve iş hayatında karşılaşılan tüm ahlâki sorunları inceler. Bu sorunlar çalışanlar arasında, çalışanlarla yöneticiler arasında işletme ile paydaşları veya diğer çevresel faktörler arasında olabilir. Küreselleşmenin etkisi ile günümüzde, ulusal ve uluslararası alanlarda faaliyet gösteren ve başarılı olmak isteyen işletmelerin iş ahlâkı ve sosyal sorumluluk kavramlarını benimsemeleri gerekmektedir.Bu çalışmada iş ahlâkı ve çalışan memnuniyetine teorik olarak değinilmiş ve İstanbul İli'nde faaliyet gösteren bir katılım bankasında çalışanlar üzerinde yapılan bir anket çalışması ile bu iki kavram arasındaki ilişki incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Business ethics is the practical knowledge of morality and examines all moral problems in business life experience. These problems can be among employers and employees; organizations and their stakeholders or other environmental factors. With the impact of globalization today, national and international businesses operating in and want to be successful in business are required to adopt the ethics and social responsibility concept.In this study, business ethics and employee satisfaction is addressed as theoretical and with a questionnaire on people working in a participation bank in Istanbul, the relationship between these two concepts were examined.