Haşr Suresi'nin din eğitimi açısından yorumu
Sure of Haşr explanation in terms of the religion education
- Tez No: 239789
- Danışmanlar: PROF. DR. BAYRAKTAR BAYRAKLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Eğitim ve Öğretim, Religion, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Kur'an-ı Kerim, Haşr, din eğitimi
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
- Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu tezin konusu, insanların rehber kitabı olan Kur'an-ı Kerim'in bir ayeti olan Haşr Suresi'nin din eğitimi açısından yorumlanmasıdır. Amacımız, söz konusu surede eğitime dair çıkarımları tespit ederek din eğitimine katkıda bulunabilmektir.Tezimiz bir giriş, üç bölüm ve sonuç kısmından oluşmaktadır. Giriş kısmında tezin konusu, amacı ve metoduna değinilmiştir. Birinci bölümde Allah'ın sıfatları ortaya konulmuş olup, ikinci bölümde kâfir ve münafıkların vasıflarına değinilmiş, son bölümde ise sevgi ve kıskançlık üzerinde durularak duygu eğitimine yer verilmiştir.Çalışmamızın sonuç bölümünde Haşr Suresi'nde eğitim açısından bizi aydınlatan neticeler ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
Subject of this thesis is from the point of religious interpretation of Haşr Sura, which is in Kur?an-ı Kerim. Our aim is to, the way that education inference to set and to contribute to religious education.This thesis consists of an entry part, three sections and a conclusion part. The entrance part,Our thesis consist of three parts whıch are entry, three sections and result parts. the first section is about attribution of God. In the second section characteristic of unbelievers and the hypocrite are shown. In the last section, we talked about affection and jealousy for sense educationIn conclusion part of the study, good results ın educatıonal ın Haşr Sure were shown.