Sebe sûresinin konulu tefsiri
The topical interpretation of ?Sebe sûresi?
  1. Tez No: 240764
  2. Yazar: HASAN SERÇE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET COŞKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Kur'an, Konulu Tefsir, Bilimsel Tefsir, Quran, The Topıcal Interpretation, Scientifically Interpretation
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
Sebe Sûresinde Müslümanların hayatlarını gözden geçirmelerine sebep olacak, iman- küfür arasındaki farkı ortaya koyacak olan önemli düsturlar yer almaktadır. Ayrıca Sûre, tevhid, ahiret ve Hz. Muhammed'in peygamberliği gibi konuları ele alması sebebiyle de önemlidir. Bu da tabiatıyla sûreye değişik perspektiften bakmanın gerekliliğini ortaya koymaktadır.Çalışmamız bir giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Girişte konulu tefsir faaliyeti hakkında kısa bilgiler vererek genel bir değerlendirme yapmaya çalışılmıştır. Ayrıca Sebe Sûresi'nin nüzul yeri, nüzul sebebi ve genel olarak muhtevası üzerinde durulmuştur. Birinci bölümde, Sebe Sûresindeki tespit edebildiğimiz konular yine Kur'ân perspektifinde ele alınıp bunlar geniş şekilde izah edilmiştir. İkinci bölümde ise, sûre bilimsel açıdan ele alınıp yorumlamaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
There are important principles which Muslims are review them livings to cause and the difference between faith and no faith to indicate. Additinally, this ?Sebe Sûresi? is important because of deal with topics as Tawhid, Eternity and Prophethood of prophet Muhammed. This, it is necessary naturally ?Sebe Sûresi? to deal with very different points. Our research consist of the entrance and two chapters. In the entrance brief informations are given on the Topical Interpetation and made general assesment. In additation, it is deal with the paralysis locale and reason and contents of ?Sebe Sûresi?. In first chapter, it is taken up the topics in ?Sebe Sûresi? in perspective The Quran. Also, these topics are extensively explained. In second chapter, ?Sebe Sûresi? is scientifically searched and interpreted.