W. A. Mozart'ın no:1 Sol Majör Flüt Konçertosunun form analiz ve icra yönünden incelenmesi
Study of W.A.Mozart's no:1 g Major Flute Concerto in the aspects of form analysis and performance
- Tez No: 240962
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ AKPEROV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Konçerto Form Klasik Dönem, Concerto Form Classical Era
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
W.A.Mozart, sanatında aydınlanmayı düşünsel ağırlığıyla temsil etmeye yönelmiş olmaktan çok, aydınlanma felsefesinin müzikteki yansımasını geliştirerek klasik dönem müziğini temellendirmiştir. Bu çalışmada Klasik müziğin en önemli bestecilerinden biri sayılan W.A.Mozart'ın içinde yaşadığı dönem yani klasik dönem, hayatı, eserleri ve flüt için yazmış olduğu No:1 sol majör konçertosu form, analiz ve icra yönünden incelenmiştir. Mozart'ın hayatının, sanatının ve söz konusu olan eserin daha iyi anlaşılması ve yorumlanmasıyla araştırmanın pek çok müzisyene yol gösterici olması amaçlanmıştır
Özet (Çeviri)
W.A. Mozart founded the classical era music, by means of improving reflections of the enlightenment philososphy rather than tending to intellectually represent enlightment in his art. The classical era that W.A. Mozart had lived in, his life, works and his sol major concert, that was composed for flute, has been evaluated in the aspects of form and analysis in this study. By deep understanding and intepretation of Mozart?s life, art and this work of him, it was aimed to be guide to musicians.