İnan Ambarkütük'ün ?Orda? adlı oyununun sahne üzerinde yeniden yazım ve sahneleme çalışması süreci
The rewriting and staging processes of İnan Ambarkutuk?s play ?There?
  1. Tez No: 241547
  2. Yazar: EDA ÇATALÇAM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇETİN SARIKARTAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Orda, Yeniden Yazım, Dramaturgi, Süreç Analizi, Sahneleme, Reji Notları, There, Rewriting of Text on Stage, Dramaturgy, Analysis of Staging Process, Staging, Notes on Directing
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tiyatro Yönetmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 205
Özet
Film ve Drama Yüksek Lisans Programı'nda yönetmenlik eğitimi gören Eda Çatalçam tarafından İnan Ambarkütük'ün ?Orda? adlı oyununun sahne üzerinde yeniden yazımı ve sahneleme çalışması süreci ele alınmıştır. Bu çalışma oyun metninin sahne üzerinde yeniden yazılımı ve sahnelenmesi sürecinin, uygulama sırasında yaşanan deneyimlerinin aktarılması üzerine kuruludur. Yönetmenlik çalışmasını temel alan bu tez, süreç analizi bağlamında değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The thesis discusses the rewriting and staging processes of Inan Ambarkutuk?s play ?There?, which were realized by Eda Catalcam (Film and Drama Master?s student in directing). This study is based on an account of the lived experiences during the practices of rewriting and staging. The thesis is involves analyses of these processes, from the director?s stand point.