Ekonomik krizin sürdürülebilir tüketim üzerindeki etkisi
The impact of ekonomic crisis on sustainable consumption
  1. Tez No: 241694
  2. Yazar: HATİCE YILDIRIM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SEVTAP ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilirlik, sürdürülebilir tüketim ve ekonomik kriz, Sustainability, sustainable consumption and economic crisis
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Sürdürülebilir tüketim gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama yeteneklerine engel olmadan yapılan etik bir tüketimdir. Ancak sürdürülebilir tüketim uygulanması zor ve birçok faktörden etkilenen bir süreçtir. Bu faktörlerden bir tanesi ise ekonomik krizdir.Ekonomik kriz toplumların üretim ve tüketim kalıplarında değişiklik meydana getirmektedir. Harcanabilir gelirleri değişen insanlar, sürdürülebilir tüketim yapan veya yapmayan tüketiciler olarak iki farklı gruba ayrılmaktadırlar. Bu tez çalışmasının amacı ekonomik krizin sürdürülebilir tüketim üzerindeki etkisinin ne yönde olduğunu belirlemektir. Araştırma sonucunda ekonomik krizin etkisinin sürdürülebilir davranma yönünde olduğu ve kriz ortamında bireylerin daha çok sürdürülebilir tüketim yaptıkları tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Sustainable consumption is a ethic consumption which correspond future generations needs and capabilities without the ethical borries. But sustainable consumption is a hard progress whıch is effected by many factors. One of the factor is economic crisis.Economic crisis bring changes about social group?s production and consumption behavior. The people whose spending income changes divided into two different group who do sustainable consumption and who do not. The purpose of this thesis is to investigate the impact of economic crisis on sustainable consumption and to determine what is in the direction of. As a result of the research the effect of economic crisis are on sustainable behaviour and the atmosphere of crisis fixing that individuals acting are more sustainable consumption.