Karıştırıcı kolu tasarımı ve gerilme analizi
Creation of mixture shaft and its stress analysis
- Tez No: 243774
- Danışmanlar: PROF. DR. SAMİ AKSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Gerilme analizi, Deformasyon, Hareketli mikser karıştırıcı kolu, Stress analysis, Deformation, Portable mixer shaft
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Bölümü
- Bilim Dalı: Mekanik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 39
Özet
Bu tez çalışmasında, hareketli mikser karıştırıcı kolunun maruz kaldığı kuvvetlerden dolayı meydana gelen basınç sonucunda ortaya çıkan gerilmeler incelenmiştir. Daha sonra gerilmelerin azaltılması ve daha etkin bir karıştırma sağlanabilmesi için parça üzerinde bir takım değişiklikler yapılmış ve bu değişimlerin gerilmeler üzerindeki etkisi incelenmiştir.Çalışmada hareketli mikser karıştırıcı kolu üç boyutlu tasarım programı olanAutodesk Inventor Proffessional 2008 yardımıyla modellenmiştir. Bu işlemden sonra hazırlanan modeller paket program olan Ansys 11.0'a aktarılmıştır. Ansys 11.0'da gerekli koşullar sağlanarak modellerin gerilme analizi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis study, the stresses of the portable mixer?s shaft, which were occurred because of being exposed to the forces, are investigated. Afterwards for the sake of decreasing the stress on the mixer and making more effective mixing, some revisions had been done and the influences of the revisions on the strength values were investigated.In the study, the different creations of the mixer shaft were done via Autodesk Inventor Professional 2008. Later on the models, which were created before, imported to the Ansys 11.0. By making the necessary conditions, the stress analyses were completed.