Konveks analiz ve uygulamaları
Convex analysis and its applications
  1. Tez No: 246824
  2. Yazar: HALİL İBRAHİM UZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABBAS AZİMLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Matematik, Industrial and Industrial Engineering, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Konveks küme, Konveks fonksiyon, Dualite, Lagrangian fonksiyonu, Convex set, Convex function, Duality, Lagrangian?s function
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Bölümü
  12. Bilim Dalı: Uygulamalı Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu tez çalışmasında konveks analizin temel kavramlarından olan bazı tanım ve teoremlere yer verilecek, konveks analizin en önemli uygulama alanlarından olan konveks optimizasyon problemlerinde dualite kavramı incelenip, bir işyerinin karar süreci dualite yardımıyla ele alınacaktır. Son olarak Lagrangian fonksiyonu tanımlanarak bu tür fonksiyonlar yardımıyla güçlü dualite sonuçları için konveks olmayan sınırlandırılmış problemler ele alınacaktır.
Özet (Çeviri)
This dissertation is primarily concerned with the study of the most important concepts of convex analysis and applications of convex analysis. Firstly, we give definitions of these concepts and crucial theorems related to these concepts. Secondly, we examine duality concept in convex optimization problems which convex analysis is being recognized basic tool for and apply these theoretical results to factory decision problems in micro-economics theory. Finally, defining ?Lagrangian?s function?, we explore non-convex bounded problems for strong duality results via this ?Lagrangian?s function?.