Modern müze işletmeciliği
Museum management and modern applications
  1. Tez No: 253459
  2. Yazar: AHMET BÜLENT TÜZÜN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERCAN NALBANTOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Arkeoloji, Müzecilik, İşletme, Archeology, Museology, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Müze pazarlaması, organizasyon, serbest rekabet, altyapı
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Arkeoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Arkeoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Bu araştırmanın amacı gün geçtikçe küçülen dünyamızda ve bilgi alışverişinin çok hızlı olduğu günümüzde Türkiye'nin müzelerinin ve müzeciliğinin durduğu noktayı tarif edebilecek yeterli altyapının ve geri beslemenin mevcut olup olmadığını incelemektir.Müzeciliği bir sektör olarak ele almak ve müzeleri serbest piyasada çalışan kurumlar gibi düşünerek yeterli rekabetçi ortamı sağlamak ve müzelerimizin bu serbest rekabet ortamında ayakta kalabilmek için yapmaları gerekenleri ortaya çıkarmaktır.Müzenin teşkilatlanmasını, değişen pazar şartlarına göre sergileme tekniklerini politikalarını yeniden gözden geçirmektir.Müzeciliğimizin temel sorunlarının, eksikliklerinin; ne türlü bir yapısal değişikliklere, yeni organizasyon yapısına ve kökten çözümlere ne kadar açık olduğunun gerçekçi bir analizinin yapılmaya çalışılmasıdır.
Özet (Çeviri)
This M.A thesis, deals with the situation of The Turkish Museums and Museum Management , and obtainability of the necessary feedbacks and infrastructure of the systems within the globalization of the information.We consider museum management as a real sector institution in a aggressively acting competitive world, and survival of the Turkish Museum institution in this market.. What they have to do?. What are necessary actions to be taken in order to compete with the market?.We are searching what are the weak parts and the strong sides of the system, in other words we have to make a swap analysis. Considering the reevaluation of the present organization.Keywords : Museum marketing, organization, free market, infrastructure,