Hasan Kayıhan'ın romanlarının yapı ve tema bakımından incelenmesi
Analysis of Hasan Kayıhan?s novels in terms of theme and structure
- Tez No: 253496
- Danışmanlar: DR. VEDAT KURUKAFA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Hasan Kayıhan, Roman, Toplum, Gurbet, milliyetçilik, mücadele, Hasan Kayıhan, Novel, Society, country longing, nationalism, struggle
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 298
Özet
Bu çalışmamız Hasan Kayıhan'ın hayatı, edebi kişiliği, romanlarının tanıtımı, romanlarının yapı ve tema olarak incelenmesi, sonuç, kaynakça ve ekler bölümünden oluşmaktadır.Bugüne kadar sekiz romanı yayımlanmış olan Hasan Kayıhan romanlarında çoğunlukla milli, toplumsal konular ve temaları işlemiş; Almanya'da yaşayan insanlarımızın zor durumunu, milli kültüre sahip çıkan insanların verdiği mücadeleyi ve Türk toplumunun karşılaştığı haksızlıkları eleştirel bir yaklaşımla anlatmıştır.Bu çalışmamızda Hasan Kayıhan'ın sekiz romanını günümüzün geçerli inceleme metotları çerçevesinde inceledik ve onun edebi kişiliğini yansıtacak sonuçlara ulaştık.
Özet (Çeviri)
Our study of this life Kayıhan Hasan, literary personality, presentation of the novels, a novel examining the structure and theme as a result, consists of a bibliography and an appendix.To date, eight novel is published in the novels of Hasan Kayıhan mainly national, social issues and themes have committed; Germany people living in the difficult situation of our national culture has given the people and the struggle of Turkish society injustices faced a critical approach has been described.This study, we present novel Hasan Kayıhan's eight methods within the framework of the current study we have examined the results reflect the personality and his literary reached.