Zoltan Kodaly op.8 solo viyolonsel sonatı (yapısal analize ve yoruma yönelik teknik çalışmalar)
Zoltan Kodaly op.8 sonata for solo violoncello (technical studies for structural analysis and interpretation)
  1. Tez No: 254335
  2. Yazar: ÇAĞLAYAN ÇETİN
  3. Danışmanlar: PROF. ZEYNUR ERENGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Geleneksel Macar Müziği, Zoltan Kodaly Op. 8 Solo Viyolonsel Sonatı, Yapısal Analiz, Çalışma Yöntemleri, Traditional Hungarian Music, Zoltan Kodaly Op. 8 Sonata for Solo Violoncello, Technical Analysis, Practice Methods
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Bilimleri Bölümü
  12. Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Yapılan yazılı çalışmanın amacı; Macar halk müziğinin gelişimde önemli rol oynayan bestecilerden biri olan Zoltan Kodaly'nin op. 8 Solo Viyolonsel Sonatı'nı seslendirecek olan yorumcular için bir çalışma kılavuzu oluşturarak yol göstermektir.Bu çalışmada önce Zoltan Kodaly'nin hayatı, önemi ve eserleri hakkında bilgi verilmiş, sonra yapıt yapısal açıdan incelenmiş, son olarak da yapıtta yer alan teknik zorluklar temel başlıklar altında toplanmış ve örnekler verilerek çalışma yöntemleri önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
The main goal of this study is, to provide a guideline for performers who are intending to perform 8th Solo Violoncello Sonata of Zoltan Kodaly, one of the most distinguished composers who played a major role in the evolution of Hungarian traditional music. In this study; firstly, brief information about the compositions, the life, and the importance of Zoltan Kodaly is presented. Then, the composition is technically analyzed and the technical difficulties about the composition, classified under main issues, are provided. Finally, some methods to practice the composition are suggested, using examples.