Emniyet teşkilatında görev yapan orta ve üst kademe yöneticilerin rütbelerine göre hizmet içi eğitimleri: Bir model önerisi
A new in-service training model proposel for mid and upper level police managers in the Tukish national police
- Tez No: 261995
- Danışmanlar: PROF. DR. TURGUT GÖKSU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Kamu Yönetimi, Education and Training, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Emniyet Teşkilatı, Yönetici Eğitimleri, Eğitim Modülleri, Orta ve Üst Kademe Polis Yöneticisi, National Police, Manager Training, Training Modules, Middle Level and Senior Level Manager
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Polis Akademisi
- Enstitü: Güvenlik Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 152
Özet
Suç ve güvenlikle ilgili unsurların, yasaların, hızla değişmesi ve bu değişimin daha da hızlanarak devam edecek olması, polislik görevinde çeşitlenmelere neden olurken aynı zamanda sürekli eğitimi de zorunlu kılmaktadır.Hâlihazırda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde birçok konuda yönetici eğitimleri verilse de, bu eğitimlerden istenilen verim alınamamaktadır. Emniyet Teşkilatında verilen bu eğitimlerin, eğitim programları ve müfredatı, yöneticilere beceri kazandırmadan uzak bir anlayışla kurgulanmaktadır. Söz konusu çalışmada bu düşünceyi doğrulayan bulgulara ulaşılmıştır.Bahsedilen bu gerçeklerden hareketle, araştırma konusu olarak, Emniyet Teşkilatında çalışan orta ve üst kademe yöneticilerin yöneticilik eğitimlerinin geliştirilmesi seçilmiş ve bu doğrultuda yönetici eğitimlerine temel teşkil edecek bulgular ışığında, rütbe bazlı modüler bir eğitim modeli önerisi sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
Swift and continuous changes in crime and security related issues have not only varied the role of police in society, they have also made continuous training a crucial element of policing.At present, although there are several leadership training courses in the Turkish National Police (TNP), they are not fruitful enough to meet the current expectations. Similar to the results of current study, contents of leadership training courses are not designed for enhancing the skills of managers.Thus, this study aims to develop a leadership training model for midlevel and senior level managers of TNP and the results of this study offer a modular leadership training model according to different ranks in the TNP.