E-belediye: Tarsus örneği
E-municipality:Tarsus example
- Tez No: 262251
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HACI KURT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: e-belediye, Tarsus, e-devlet, yerel yönetim, bilgi işlem, e-municipality, Tarsus, e-government, local administration, data processing
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mersin Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kent ve Çevre Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 145
Özet
E-Belediye: Tarsus Örneği adlı çalışma ile Türkiye'nin e-dönüşüm yolunda yaptığı yatırımların ve çabaların Tarsus Belediyesi'ndeki yansımaları ele alınarak ortaya konulmaya çalışılmıştır.Çalışmanın birinci bölümünde kavramsal çerçevenin sınırları çizilmiştir. Yerel yönetim, bilgi işlem teknolojileri ve e-devlet kavramlarının tanımları yapılmış, Türkiye'de başlatılmış belli başlı e-devlet uygulamalarına yer verilmiştir.İkinci bölümde elektronik belediye kavram ve araçları üzerinde durularak belediyenin vatandaşların yönetime bilgi sistemleri yolu ile katılma yolları açıklanmıştır. Bu bölümün sonunda elektronik belediyelerin mevcut sorunları ve bunların çözüm önerileri üzerinde durulmuştur.Üçüncü ve son bölümde ise araştırma alanı hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Tarsus'un kültürel dokusu, sosyo-ekonomik özelliklerinin ardından Tarsus Belediyesi hakkında bilgiler verilmiştir. Son olarak da Tarsus Belediyesi'nin e-belediye uygulamaları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Regarding the Tarsus as an example, the subject of e-municipality is assessed in this study including the effects of the investments and efforts that Turkey has made in terms of e-transformation.In the first section of the study , the conceptual framework is determined. The definitions of local administration, data processing technologies and e-government are given and some major e-government applications and approached in Turkey are investigated.In the second section, the ways participation of the citizens to the administration of the municipality through information systems are defined under the subject of e-municipality concepts and tools. In the final of this section, the current problems of e-municipalities and solution offers are analyzed.In the third and the last section, detailed informations about the research area are given. Following the informations about the cultural structure, socio economic status of Tarsus province, the informations about the municipality of Tarsus are given. Lastly, the e-municipality applications of the municipality of Tarsus are analyzed.