The sustainable development in International Law International Environmental Law on climate change
Uluslararası Çevre Hukuku'nda devamlı gelişim
  1. Tez No: 263359
  2. Yazar: AYŞEGÜL BİNALİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ESER KARAKAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Uluslararası İlişkiler, Law, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Uluslararası hukuk belgelerinin ve kararlarının oluşumu, ulusal ve uluslararası müdahele mekanizmaları, devamlı gelişim hukuku, uluslararası hukukta devamlı gelişimin desteklenmesi, International Environmental Law making, International and National Response Mechanisms, Multinational negotiation mechanisms, Law of Sustainable Development, Sustainable Development Project in International Law
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrupa Birliği İlişkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
İklim değişikliği modern toplumun gelişimi ve değişimi ile hayati bir konu olmuştur. Dünyanın gelişimi değişimi aynı zamanda doğal sistemlerin yüksek oranda zarar görmesi ve yaşam temel maddelerinin tehtit altına girmesine neden olmuştur. Verilerden yola çıkarak iklim değişikligini yavaşlatmak ve sonuçlarına çözüm önerileri sunmak amacıyla uluslararası politik stratejiler tasarlanması ve etkin bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Bu nedenle uluslararası hukukta devamlı gelişim ve değişimi destekleyecek uluslararası hukuki belgeler tasarlanması gerekmektedir.İklim değişikliği uluslararası hukukunda devamlı gelişimi başlıklı tezim; uluslarası hukuk belgelerinin ve kararlarının oluşumu, uluslarası müzakere yöntemleri, tarafların bilimsel, ekonomik ve sosyal müdahele mekanizamalarının uzun vadede iklim degişikliğinin yavaşlamasını sağlamak ve getirdiği sorunları karşılamak amacıyla nasil politikalar ve ne ceşit uluslarası hukuk yaptırımları uygulanması gerektiği uzerine öneriler sunmak amacıyla tasarlanmiş bir calişmadır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to examine the methods and alternatives of the Sustainable Development in International Environmental Law on Climate Change which includes both the Sustainable Development of the International Law; the development of the international environmental law making and multinational negotiation mechanisms, and the improvements of the scientific, social, economic response mechanisms of the parties with regard to the context of the international law to create the law of sustainable development.Climate change is a vital issue that should be coped with international legal responses; establishing effective strategies. The strategies refers to the scientific bases of the climate change; the vulnerability of the human beings and nature systems, mitigation policies and the roots of the international law making are discussed establishing the contextual bases of the international environmental law making in order to reach the Sustainable Development project in International Law.