Yapılandırmacı programlara ilişkin sınıf öğretmenlerinin sorunları ve önerileri: ?Sivas ili örneği?
Primary education teachers? problems and offers about constructivist education programme: ?Example of Sivas province?
  1. Tez No: 263540
  2. Yazar: FİLİZ OKURKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZAFER CİRHİNLİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İlköğretim Programı, Yapılandırmacı Yaklaşım, Sorun, Program Geliştirme, Sınıf Öğretmeni, Primary Education Programs, Constructivist Learning Approach, Problem, Program Development, Primary Teacher
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Bölümü
  12. Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 180
Özet
Bu araştırma, sınıf öğretmenlerinin yenilenen ilköğretim programlarına ilişkin yaşadığı sorunları ve bu sorunlarla ilgili önerilerini konu alan bir çalışmadır.2004?2005 öğretim yılında, ilköğretim birinci kademe programlarında köklü bir değişiklik yapılmıştır.Bu çalışma, yeni ilköğretim programlarının gerekli hazırlıklar yapılmadan uygulandığı fikrinden yola çıkılarak gerçekleştirilmiştir. Bu araştırmada sınıf öğretmenlerinin, yeni programların uygulanması sürecinde yaşadığı sorunların ve bu konudaki önerilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu nedenle Sivas il merkezinde yer alan 8 ilköğretim okulunda, 125 sınıf öğretmenine anket uygulanmıştır. Anket ile elde edilen verilerin istatistiksel analizleri ve yorumları yapılmıştır.Araştırma sonucunda, sınıf öğretmenlerinin yeni öğretim programlarının uygulanmasında bazı sorunlar yaşadıkları sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study insists that teachers? problems about primary education programs and problems during teaching sessions and their offers to these problems.In 2004?2005 education year, primary education programme is revolutionized. This study was carried out with an idea about new primary education programs was practiced before doing necessary preporations. In this study it is aimed that teachers problems during practising new program and identifiying solution proposals. For this reason, a survey was done in 8 primary schools with 125 teachers in Sivas city center. Statical analysis comments at survey data was done.It was determined that teachers encounter same problems, practising the new education programme.