İslam Hukukunda batıl nikahlar
Invalid espousal at Islamic Law
  1. Tez No: 263549
  2. Yazar: ESRA UNAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SABRİ ERTURHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Hukuk, Religion, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Batıl, Fasit, Hukuk, Nikah, İnvalid, Proportionalty İnvalidity, Law, Espousal
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İslam Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Bu tez Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisans Tezi olarak hazırlanmıştır.Bu tezde, İslam'a göre nikahın hangi hallerde tamamen geçersiz olduğu, hangi hallerde nikahın devam ettiği ve hangi hallerde sona erdiği incelendi.Bu tez bir giriş ve üç bölümden oluşmaktadır.Giriş bölümünde ana hatlarıyla nikah ile ilgili bilgilere yer verilmiştir.Birinci bölümde mutlak butlan ve nisbi butlanın tanımı ve aralarındaki farklar izah edilmeye çalışılmıştır.İkinci bölümde batıl nikah kapsamına giren evlilik çeşitleri detaylı bir şekilde ele alınmıştır.Üçüncü bölümde batıl nikahın hukuki sonuçları ve cezai yönü izah edilmeye çalışılmıştır.Sonuç bölümünde ise konu ile ilgili değerlendirme yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis was prepared as a post graduate in social sciences institute of Cumhuriyet University.İn this thesis, we study espousal, in what case espousal is comletely invalid and in what case espousal is continued or dissolved.This thesis is consist of on introduction, three chapters and a final chapter.İn the introduction it is studied general knowledges about espousal.İn the first chapter, it is explained the proportionalty invalidity and complete invalidity, the distinction between them.İn the second chapter, it is studied detailed, the marriage kinds which are invalid espousal.İn the third chapter, it is studied the legal outcones of invalid espousal and the punitive side of it.And in the conclusion we make an evaluation on the subject.