Teaching children english as a foreign language through authentic nasreddin hodja anecdotes: Akshehir case
  1. Tez No: 264393
  2. Yazar: MENEKŞE YALVAÇ USLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. AHMET ALİ ARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Çocuklara İngilizce Öğretimi, Çocukları İngilizce Öğrenmeye Motive Etme, Edebiyat, Kültür, Mizah, Fıkralar, Nasreddin Hoca Fıkraları, Teaching Children English, Motivating Children to Learn English, Literature, Culture, Humor, Humor in EFL, Anecdotes, Nasreddin Hodja Anecdotes
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngilizce Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 179
Özet
Bu çalışma, Nasreddin Hoca fıkralarının çocuklara İngilizcenin yabancı dil olarak öğretiminde etkili olup olmadığını belirlemek amacıyla Akşehir 24 Ağustos İlköğretim Okulunda, 7. sınıf öğrencilerine uygulandı. 21 öğrenciden oluşan deney grubuna İngilizce Nasreddin Hoca fıkralarıyla öğretildi. Sınıf etkinlikleri Nasreddin Hoca fıkralarından yararlanılarak hazırlandı. Bu etkinlikler okuma, yazma, dinleme ve konuşma olmak üzere dört dil becerisini de kapsayacak şekilde oluşturuldu.19 kişiden oluşan kontrol grubumuzda konumuzla ilgili özel bir çalışma yapılmadı. Kontrol grubundaki öğrenciler 7. sınıf öğrencisi ders kitabından (Spot on 7 Student's Book) dil becerilerini kazanmaya çalıştı. Her iki gruba da ön test ve son test olacak şekilde 30 sorudan oluşan çoktan seçmeli bir test uygulandı.Sonuçlar, üzerinde çalışılan öğrenci grupları arasında Nasreddin Hoca fıkralarının çocuklara İngilizcenin yabancı dil olarak öğretiminde etkili olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
This study was conducted in two 7th grade classes in 24 Ağustos Primary School in Aksehir in order to determine whether the use of Nasseddin Hodja anecdotes in teaching children English as a foreign language is beneficial. The experimental group including 21 students was taught English through Nasreddin Hodja anecdotes. The language activities were prepared according to the Hodja anecdotes. The language activities covered the four language skills: reading, writing, listening and speaking. The control group consisted of 19 students and no specific study for English through Nasreddin Hodja anecdotes was done. The students in the control group got the language skills from the course book (Spot on 7 Student?s Book). Both groups were given a multiple choice test as a pre-test and post-test. It consisted of 30 questions.The results showed significant difference in the mean gains of the samples. The use of Nasreddin Hodja anecdotes in teaching English as a foreign language proved to be effective.