İşe bağlanma düzeyinin işten ayrılma niyeti üzerine etkileri
Effects of work engagement level on intention to leave the job
  1. Tez No: 264694
  2. Yazar: ÖZGÜR AGİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AŞKIN KESER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İşe bağlanma, iş güvencesi, sosyal destek, işten ayrılma niyeti, Work engagement, safeguarding of job, social support, intention of leaving job
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Çalışanların işe bağlanma düzeyinin işten ayrılma niyeti üzerinde ne derece etkili olduğunu araştırmak amacı ile hazırlanan bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde işe bağlanma ve işten ayrılma niyeti ayrıntılı olarak incelenmeye çalışılmıştır. Çalışanların işe bağlanmasında etkili olan faktörler geçmiş yıllarda yapılan benzer çalışmalar örnek gösterilerek anlatılmıştır. Çalışanların işten ayrılma niyetini etkileyen faktörler irdelenmiş ve işten ayrılma niyetinin nasıl önlenebileceği, önlenememesi durumunda bunun örgütsel sonuçları anlatılmıştır.İkinci bölümde, işe bağlanma düzeyi ile işten ayrılma niyeti arasındaki ilişki incelenmiştir. Üçüncü ve son bolümde ise çalışanların işe bağlanma düzeyinin işten ayrılma niyeti üzerindeki etkilerini incelemek amacı ile çalışanlara uygulanan anket verilerinin bulguları bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study that is prepared for the reason of surveying how effective the employees? work engagement on intention of leaving the job, consists of three parts. In the first part, it?s been tried to study the intention of work engagement and leaving the job of employees, in detail. Factors which have influence on employees? work engagement have been explained by exemplifying the similar studies performed in the past years. Factors which have influence on the employees? intention of leaving job have been studied carefully, and how the intention of leaving job can be prevented, and in case of not prevented, the organisational results of this have been explained.In the second part, the relation between the level of work engagement and the intention of leaving job has been studied. And in the third and last part, there are findings of survey data that is applied to employees for the purpose of surveying the influences of employees? work engagement on the intention of leaving the job.