Hizmet sektöründe çalışanların eğitimi ve lojistik sektöründe bir araştırma
Training and education of the emloyees at service sektor and a research at logistic sektor
- Tez No: 264970
- Danışmanlar: PROF. DR. GÖNEN DÜNDAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Hizmet Sektörü, Eğitim, Lojistik, Hizmet içi eğitim, Yetiştirme ve Geliştirme, Service Sector, Training and Education, Logistic, Training and Improvement
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 162
Özet
Çevre koşullarına bağlı olarak, değişim hızının arttığı günümüzde, hizmet sektöründe faaliyette bulunan işletmeler, yaşamlarını sürdürebilmek, arzuladıkları performansa ulaşabilmek için örgütsel değişime ihtiyaç duymaktadırlar. Örgütsel değişim, örgütlerin verimlilik ve etkinliği ve dolayısıyla yaşaması ve büyümesi için zorunlu ve kaçınılmazdır. Bunun için yararlanabilecek yöntemlerin başında da eğitim uygulamaları gelmektedir.Hizmet sektöründe çalışanların eğitimi, firmaların değişime ve teknolojik yeniliklere, değişen çevreye ayak uydurabilmeleri için son derece önemlidir. Hizmet talep eden müşterileri tatmin edecek mal ve hizmet kalitesine firmalar ancak etkin ve kaliteli bir personel eğitim politikası sonucunda ulaşabilirler.Bu çalışma lojistik sektörü kapsamında hizmet sektöründe çalışanların eğitimi konusunda neler yapılabileceğini ortaya koymak amacını taşımaktadır. Aynı zamanda da eğitilen personelin söz konusu eğitime yönelik algıları ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Nowadays, as the speed of change is increasing according to the environmental conditions, the enterprises performing activities in service sector require for organizational change in order to survive and to reach the performance they hope. Organizational change is compulsory and inevitable for productivity and efficiency and also to compete and to grow. One and most important method that may be used for achieving this purpose are training and education applications.Training and education of the employees in service sector is very important regarding the accommodation of the companies to the innovation and technology and the changing environment. The companies can only reach the product and service quality that will be capable to satisfy the customers? service demands by means of effective and high quality personnel training and education policy.This study includes the purpose of presenting what can be done regarding the training and education of the employees in service sector within the scope of logistic sector. At the same time, it was also tried to show the perception of the trained personnel regarding the said training and education.