Yapı projelerinin planlanmasında kullanılan bilgisayar yazılımlarının performanslarının bir proje bazında karşılaştırılması
Performance comparison of the computer softwares used in the planning of construction projects on the basis of a project
- Tez No: 269940
- Danışmanlar: PROF. DR. RECEP KANIT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Teknik Eğitim, İnşaat Mühendisliği, Technical Education, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Proje, proje yönetimi, proje planlama, şebeke analizi, CPM, PERT, MS-project, primavera
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu çalışma, örnek bir yapı projesine ait faaliyetler ve faaliyetler arası ilişkilere dair verilerin mevcut proje planlaması bilgisayar yazılımlarından MP [MS Project] ve PV [Primavera Project Planner] programları kullanılmak suretiyle, en kısa tamamlanma zamanı, en uzun tamamlanma zamanı, faaliyet süreleri, her faaliyetin bolluğu-toplam bolluk, kritik yol süresi ve kritik yol üzerindeki faaliyetler noktalarında karşılaştırılmasını amaçlamaktadır. Bu amaçla, örnek bir hastane projesinin faaliyetleri kullanılmış ve faaliyetler arasında öncelik ilişkileri belirlenmiş, daha sonraki aşamada, bu veriler her iki programa tanıtılmış ve hesaplamalar yaptırılmıştır. Seçilen karşılaştırma parametreleri programların sonuç çıktısı olarak alınmış ve karşılaştırılmıştır. Sonuç olarak; bir proje bazında, seçilen karşılaştırma parametreleri için her iki programda aynı sonuçları vermiştir.
Özet (Çeviri)
This study aims to compare the activities belonging to a sample construction project and compare the datas of relations between activities, with the available project planning software MP [MS Project ]& MP [Primavera Project Planner], by using the parameters; early finish, late finish, critical path duration, activities on the critical path .On this purpose, the activities of a sample hospital project have been used and the priority relationship between activities have been identified. At later stages, these datas have been input to both softwares and outputs have been calculated. The selected comparison parameters have been taken as a result of software output and compared. As a result; on the basis of a project, the selected comparison parameters have given the same results on both software.Key Words : Project, project management, project planner, network analysis, CPM, PERT, MS-project, primavera