Determinants of the marketing-manufacturing interface
Pazarlama ve üretimin karşılıklı girişimlerini belirleyiciler
- Tez No: 27004
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SELÇUK KARABATI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Pazar-tema, Üretim, Karşılıklı Girişim, Araştırma ii, Marketing, Manufacturing, Interface, Survey
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: İşletme Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
ÖZET PAZARLAMA VE ÜRETİMİN KARŞILIKLI GİRİŞİMLERİNİ^ BELİRLEYİCİLER HİKMET BURCU AKINCI M.B.A. Tezi Tez Yöneticileri: Yard. Doç. Dr. Selçuk Karabatı Yard. Doç. Dr. Mehmet Paşa Pazarlama ve üretim bölümleri şirketin stratejisinin uygulanmasında önemli yertutarlar. Bu iki bölümün arasındaki tezatlıklar ve ayrılıklar şirket stratejisinin başarıyla uygulanmasını engeller. Bu yüzden, pazarlama ve üretimin karşılıklı girişimlerini anlamak ve yönetebilmek, bir şirketin başarısı için çok önemlidir. Bu çalışmada pazarlama ve üretimin karşılıklı girişimlerinde bulunan ayrılıklar araştırılmış ve bu ayrılıkları etkileyen faktörler saptanmıştır. Bundan başka, ayrılıkların ve önemli faktörlerin deneyimsel olarak belirlenmesi için bir araştırma vasıtası geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DETERMINANTS OF THE MARKETING-MANUFACTURING INTERFACE HİKMET BURCU AKINCI M.B.A. Thesis Supervisors: Assist. Prof. Dr. Selçuk Karabatı Assist. Prof. Dr. Mehmet Paşa Marketing and manufacturing departments play important roles in day-to day implementation of the corporate strategy. The conflicts and interfacial gaps between these two functional departments will impede the successful implementation of corporate strategy. Therefore, understanding and managing the marketing-manufacturing interface are crucial for the company's success. This study investigates the gaps in the interface of marketing and manufacturing, and identifies the factors that affect these gaps within a theoratical framework. Furthermore, a survey instrument is developed to emprically identify the gaps and significant factors that affect these gaps.