Küçük ve orta ölçekli otel işletmelerinin finansman sorunlarının çözümünde finansal kiralama alternatifinin değerlendirilmesi
Solving financial problems of small and medium-sized enterprises in hotel lease alternative assessment
- Tez No: 270756
- Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN AVŞAR KURGUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Finans, Finansal Kiralama, Otel İşletmeleri, Finance, Financial Leasing, Hotel Applications
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bir iş yerinin temel sorunlarının başında finans ile ilgili sorunlar gelmektedir. İşletmeler finansal açıdan orta ve uzun vadeli sorunlarını kısa vadeli kaynaklarla çözümlemeye çalışmaktadırlar. Bu da genel olarak finansal açıdan işletmeleri kısır bir döngü içine sokmaktadır.Yapmış olduğumuz çalışmada, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansal kaynaklı problemlerinin çözümünde finansal kiralamanın alternatif olarak sunulması durumunun incelenmesi amaçlanmıştır. Finansal kiralama Türkiye'de gün geçtikçe yükselen bir değer olarak görülmekle birlikte, finansal açıdan da bir alternatif olmaktadır. Diğer sektörlerde olduğu gibi küçük ve orta ölçekli otel işletmelerin de özellikle büyük maliyetli ürünlerin satın alımında finansal kiralama, özsermayenin korunması ve nakit sıkıntısının giderilmesi konusunda işletmelere çözüm olabilmektedir.Türkiye'de gelişim göstermekte olan finansal kiralama uygulamaları otel işletmelerinin finansal kaynaklı sorunlarının çözümünde firmalara alternatif bir yol olmakta ve sorunun uzun vadeli olarak çözümünde önemli bir rol oynamaktadır.
Özet (Çeviri)
A place of bussiness at the beginning of the main problems related to financial issues comes. Business from the medium and long-term problems financiallynand in short-term resources are trying to resolve. In general terms that financial bussinesses into a vicious cycle is one.Study that we have made small and medium-sized businesses, especially financial problems in the financial source to be avaliable to rent as alternative status was investigated. Leasing is an emerging trend in Turkey passing day as the financial terms is an alternative.As in other sectors of small and medium-sized enterprises, especially large purchases of costly items in thefinancal leasing, equity and cash protection solutions to enterprises may be about to remove.In Turkey, which is growth of the financial leasing business hotel applications in the solution of the problem originated as an alternative way for companies and long-term solutions of the promlem is playing an important way.