Avrupa Birliği sürecinde geçmişten günümüze emniyet örgütü ve toplum destekli polislik anlayışı
The adaptation process of Turkey to the Europen Union from past to present and community policing understanding
  1. Tez No: 273351
  2. Yazar: CENGİZHAN SOLAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KARAASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Toplum Destekli Polislik, Proaktif Polislik, Suç Sonrası Kolluk, Suç, Organize Suç, Avrupa Birliği Uyum Süreci, Community Policing Support, Proactive Policing, After Crime Policing, Crime, Organized Crime, The Adaptation Process of European Union
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
Küreselleşen dünyada, belli dönemlerde belli başlı etmen ve etkenlere bağlı olarak devlet yapıları değişim göstermiştir. Değişen devlet yapıları zamanla devlet kurumlarını da bu değişimin içine çekmiş ve zamanla bu gelişmeleri yer yer devlet kurumları kendiliğinden benimser bir yapıya bürünmüştür. Bu gelişmeler bazen iç dinamiklerle olduğu gibi bazen de uluslararası alandaki gelişmelere ayak uydurmak için yapılabilir. Bütün bu gelişmeler devletlerin güvenlik politikalarında da bir takım değişmelere neden olmuştur.Bu bağlamda yapılan araştırmada Türk Polis teşkilatının geçmişten gelen gelenekleri ve suçlarla mücadele politikaları ortaya konduktan sonra Türkiye'nin Avrupa Birliğine uyum sürecinin polis teşkilatına etkileri tartışılacaktır. Son bölümde ise dünyada uygulanışıyla proaktif polislik faaliyetlerine bakılacak bütün bu açıklamalar neticesinde proaktif kolluk faaliyetleri içerisinde yer alan Toplum Destekli Polislik kavramına genel bir bakış ve eleştirel bir yaklaşımla bu modele dair artı ve eksiler anlatılacaktır. Bu suç önleme faaliyetlerinin sonuç olarak işlerliğinin son noktaya taşınabilmesi için katkılar sağlanması hedeflenmektedir.
Özet (Çeviri)
In a globalizing world, certain period of time depending on certain factors and agents of the state structure and politics has changed. The government also changed the structure of state institutions gradually drawn into these changes and developments over time in places self-government bodies to adopt a structure was assumed. Sometimes, as with developments in this dynamic field of international developments and sometimes can be done to keep pace. Security policy in the state had changed a group because of all these developments.In this context, the study of the Turkish police service fight crime from the past traditions and policies introduced after the adaptation process of Turkey to the European Union will discuss the effects of police. In the last chapter in the world the implementation of proactive policing activities to look all of these explanations as a result of proactive law enforcement activities within the Community Based Policing to the concept of an overview and a critical approach to this model about the pros and cons will be discussed. Functioning as a result of this crime prevention activities to be carried to the last point and to obtain contributions.