Ab polis işbirliğinin Türk polis teşkilatı için önemi ve Europol'e üyeliğin olası etkileri
The importance of eu police cooperation for Turkish national police organization and positive effects of Eu membership
- Tez No: 274320
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FUAT OKTAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Political Science, International Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Küreselleşme Süreci, Avrupa Birliği, Polis İşbirliği, INTERPOL, EUROPOL, SIRENE, Globalization progress, European Union, Police Cooperation, INTERPOL, EUROPOL, SIRENE
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 198
Özet
Yapılan çalışmada küreselleşme süreci sonucunda ortaya çıkan uluslar arasıpolis işbirliği çalışmalarına genel bir bakıştan sonra Avrupa polis işbirliği ve bu kapsamda Avrupa Polis Teşkilatı-Europol büyüteç altına alınarak irdelenmiştir. Avrupa Birliğine giriş sürecinde bulunan Türkiye'nin coğrafi konumu, tarihi ve siyasi gelişimine dikkat çekildikten sonra terörizm, organize suçlar, uyuşturucu kaçakçılığıve kara para aklama suçlarıbaz alınarak Türkiye'nin bu dört önemli suç türündeki profili çıkartılmışve bunlarla mücadelede uluslar arasıişbirliğine ve Avrupa Polis Teşkilatı, Europol'le ilişkilere ihtiyacı ve bu ilişkilerin Türk Polis Teşkilatına olasıolumlu etkileri üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
This study gives general overview about international and European police cooperation after globalization process all over the world. It explains main organizations of European Police cooperation and focuses on European Police Office-Europol. After stressed the geographical structure, historical and political improvement of Turkish Republic and analyzed the struggling on main criminal activities in Turkey, terrorism, organized crimes, smuggling of narcotics, money laundering, it evaluated the necessity of European police cooperation and membership of Europol for Turkey. As a result it explains the positive effects of Europol membership of Turkey.